親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇人試過是Trip.cxm 訂過機票+酒店package,佢比其他網站平,有冇伏呢?謝謝。

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

靚媽咪叻叻 發表於 24-5-19 11:35
請問有冇人試過是Trip.cxm 訂過機票+酒店package,佢比其他網站平,有冇伏呢?謝謝。
...

我分開訂過酒店同機票(不同trip)
歐洲機票,掂,到時到候提醒checkin, 我個人喺機場都未出幾號gate, trip已通知。落機又係,我都未行出架機已通知我幾號行李帶
酒店無伏,正正常常

訂過國內同歐洲,經驗良好

大宅

Charlotte_mom 發表於 24-5-19 11:53
我分開訂過酒店同機票(不同trip)
歐洲機票,掂,到時到候提醒checkin, 我個人喺機場都未出幾號gate, trip ...

多謝回覆

珍珠宮

...

分開訂較好,喺Trip訂完機票,其實一樣有酒店優惠價,有些酒店甚至係75折。我啱啱喺 Trip 訂聖誕馬代機票,之後訂酒店平過Agoda 同 Hotels 好多

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 親子王國15週年勳章

...

我都經trip. com訂過機票,酒店,係分開訂,都幾好,似上面jm講,有自動提醒訊息。 酒店訂過都正常,問客服問題,都有跟進幾好。

公爵府

MissMaMa 發表於 24-5-22 06:53
分開訂較好,喺Trip訂完機票,其實一樣有酒店優惠價,有些酒店甚至係75折。我啱啱喺 Trip 訂聖誕馬代機票 ...

我都查過佢仲平過agoda, 所以同佢訂完,即取消agoda booking.

珍珠宮

Tabo63 發表於 24-5-22 21:06
我都查過佢仲平過agoda, 所以同佢訂完,即取消agoda booking.

其實我見大部份酒店都係Trip 貴 唯獨我想訂嗰間平,睇返價格明細,好多減價項目
attach0/tmp/phpj6SBIm

大宅

回覆樓主:

多謝咁多位回覆。

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

幫襯咗Trip.com 好耐,未試過套餐,通常買咗機票,再book酒店,因為酒店幾海鮮價。上年book 大阪酒店,起初開頭$24000左右,我不斷留意,見平book 新,再cancel 舊order, 最後$18000 就攪掂。

今年暑假,發現上CX 直接買平過Trip幾百。但酒店夾咗一輪價,book 咗其他website後,最後Trip 突然有一日想住嗰間名古屋酒店最平,cancel 晒其他,喺Trip book。不過,東京嗰間喺Rakuten book 所以花D時間夾吓酒店價,慳好多。我今次total 平咗$7000

P.S. Trip.com 客服一流

公爵府

MissMaMa 發表於 24-5-22 22:09
其實我見大部份酒店都係Trip 貴 唯獨我想訂嗰間平,睇返價格明細,好多減價項目

...

我剛格下日本酒店價,有時永安仲平d, 因有券到減幾拾到幾佰。 但佢2間係姊妹公司,價錢都差吾多。

珍珠宮

Tabo63 發表於 24-5-23 12:20
我剛格下日本酒店價,有時永安仲平d, 因有券到減幾拾到幾佰。 但佢2間係姊妹公司,價錢都差吾多。
...

我都要訂暑假日本酒店,訂了13晚酒店,1晚官網訂,1晚Booking 訂,1晚 Hotels訂 ,1晚Expedia 訂 ,其餘大部份Agoda 訂,Agoda 訂都有 d技巧,唔同 link 入,唔同價錢,真係鬥智鬥力

公爵府

MissMaMa 發表於 24-5-23 14:13
我都要訂暑假日本酒店,訂了13晚酒店,1晚官網訂,1晚Booking 訂,1晚 Hotels訂 ,1晚Expedia 訂 ,其餘大 ...

haha, 大家都好努力格價。。我都格埋日本樂天,Jalan, Trip, 永安。。努力揾平價酒店。我都係揾8月日本酒店。。

珍珠宮

Tabo63 發表於 24-5-23 14:17
haha, 大家都好努力格價。。我都格埋日本樂天,Jalan, Trip, 永安。。努力揾平價酒店。我都係揾8月日本酒 ...

請問你會去日本邊度?我7月尾去北海道,酒店好貴。不過,我2月份已訂好了。

公爵府

MissMaMa 發表於 24-5-23 15:23
請問你會去日本邊度?我7月尾去北海道,酒店好貴。不過,我2月份已訂好了。
...

我8月去東京,去埋河口湖,伊豆玩。11月去名古屋,高山,上高地。

珍珠宮

Tabo63 發表於 24-5-23 15:48
我8月去東京,去埋河口湖,伊豆玩。11月去名古屋,高山,上高地。

正,玩得開心d

大宅

MissMaMa 發表於 24-5-23 14:13
我都要訂暑假日本酒店,訂了13晚酒店,1晚官網訂,1晚Booking 訂,1晚 Hotels訂 ,1晚Expedia 訂 ,其餘大 ...

咁叻!

珍珠宮

靚媽咪叻叻 發表於 24-5-24 22:55
咁叻!

13晚酒店,$20000,都少貴,但有7晚住溫泉旅館。有13日早餐,5晚懷石料理,1晚成吉思汗烤肉,2晚Buffet,1晚日式套餐。

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

發表於 7 天前 |只看該作者
MissMaMa 發表於 24-5-25 07:10
13晚酒店,$20000,都少貴,但有7晚住溫泉旅館。有13日早餐,5晚懷石料理,1晚成吉思汗烤肉,2晚Buffet,1 ...

甘不貴啦。還要暑假,我3月去福崗。住左一晚溫泉旅館,一泊兩食,3個人,一晚4千幾差不多5000

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

babyislove 發表於 24-5-23 07:21
幫襯咗Trip.com 好耐,未試過套餐,通常買咗機票,再book酒店,因為酒店幾海鮮價。上年book 大阪酒店,起初 ...

我book 泰國酒店,之前在booking 訂(早10個月),後尾半年後看trip 平幾千,經埋shopback 做promotion 有8%定15%(平時得4.5%)回贈,即刻cancel 再book(emoji)

珍珠宮

CrabPincers 發表於 24-5-26 08:27
甘不貴啦。還要暑假,我3月去福崗。住左一晚溫泉旅館,一泊兩食,3個人,一晚4千幾差不多5000
...

四五千三個人唔平,請問jm 住邊間?我都好鍾意去福岡,尤其浸溫泉。九州溫泉旅館住過由布,黑川,別府,嬉野,原鶴,雲仙,霧島。。。 如果房間有私人風呂嘅,一泊二食2人大概係$2000-$2500 一晚,最貴都係別府晴海, 星期六住,要$3000一晚, 不過呢間真係好靚

今次北海道冇訂有私人風呂的房間, 都係比較喜歡去大浴場浸
attach0/tmp/php40Oipx
attach1/tmp/phpcgxaa5
attach2/tmp/phpCfwaVC
attach3/tmp/phpmeNmGa
attach4/tmp/phpKJKHrI
attach5/tmp/phpQkU5cg
attach6/tmp/php2pHzYN
attach7/tmp/phpIbgcKl

首頁

尾頁

跳至