自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

喺櫃桶底揾到兩張卡。大陸宜家仲用唔用得㗎?好多年前買落。
兩張卡有咩分別㗎?

伯爵府

20170101 發表於 24-3-26 09:54
兩張卡有咩分別㗎?
...

無壞卡就得,我同老公張深圳通十幾年,我仲用到,佢唔知係咪袋褲袋屈曲咗,用唔到。不過聽聞搞壞卡好煩,所以無再用。
You think the only people who are people
Are the people who look and think like you
But if you walk the footsteps of a stranger
You'll learn things you never knew you never knew
-- Colors Of The Wind

男爵府

20170101 發表於 24-3-26 09:54
兩張卡有咩分別㗎?
...

羊城卡在廣州用(搭地鐵巴士),深圳通在深圳用,我N年前買落嘅深圳通仲服役中,冇羊城卡,等有經驗jm 覆

男爵府

舊卡不是全國通,10年有效期,過期要去櫃檯重新激活,新卡是50年期兼全國通,舊卡都系換左佢吧,全國通都有分區,自己地頭出既卡多數在自己地頭有折。誇區用就正價。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

羊城通係廣州用
深圳通係係深圳用
我兩張都有,我去邊都會帶

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊