自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

當年我買住院,就係比較過BUPA加另外2間,bupa貴其他2成。
無agent唔代表入面的員工無佣份。聽你電話,DHL份保單俾你簽果個,可能就有佣。(呢點之前有位JM話做過,佢話係咁)。當年我打咗一個電話問一問,就俾bupa職員日打三至四個電話叫簽單,打咗大半個月。煩死!
不過又咁講,自願醫保係咪全部保險公司統一保障呢?呢樣我無研究過,我唔係買自願醫保。會唔會BUPA的保障較好?要Apple to Apple。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章

白毛毛 發表於 24-4-3 09:41
當年我買住院,就係比較過BUPA加另外2間,bupa貴其他2成。
無agent唔代表入面的員工無佣份。聽你電話,DHL ...

應該唔會統一,我懶,屋企人退 group Bupa,我幫佢轉返 Bupa,因為已知疾病都包。

大宅

我覺得唔可以淨係對比價錢,你要攞埋佢哋嘅賠償表比較下,當然價錢貴亦唔一定好,但價錢平嘅可能保障冇咁多或者條款比較苛刻

大宅

開心吸收勳章

SamSamwill 發表於 24-4-3 10:44
我覺得唔可以淨係對比價錢,你要攞埋佢哋嘅賠償表比較下,當然價錢貴亦唔一定好,但價錢平嘅可能保障冇咁多 ...

同意呀,我見單單一間公司既自願醫保已分幾種唔同價錢plan,仲有得自選加保障咁又會有唔同,更加唔好講要同其他公司對比,所以真係仔細比較過先知,好難話價錢高啲就唔好

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊