自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

alicewong18 發表於 24-4-20 17:36
仔宅在家,老公放假瞓覺,我在玩手機,仔又唔講野,我只係等煮飯!好靜!
最慘經常都係咁,各自各!
有冇人 ...

我哋都係咁,不過我好鍾意喎 ,每人各據一方,靜靜地,做自己鍾意嘅事,假期好好休息一下。我仲好,飯都唔係我煮,齋等食。

珍珠宮

一時時

伯爵府

仔宅在家,老公放假瞓覺,我在玩手機,仔又唔講野,我只係等煮飯!好靜!
有冇人 ...

如果你想一齊出街食嘢周圍去,你提出來吧。建議埋地點及想食什麼吸引吓佢哋。平時留意多啲呢方面嘅資訊。這方面我是比較主動不會等運到。只要大家有時間起動的話我或大女都會提出。

侯爵府

有冇人 ...

我家組合也是,獨仔。
所以阿仔叫養多隻狗仔,又加多隻貓仔,终於熱鬧非常,好唔得閒:)

大宅

Wing03yan18 發表於 24-4-21 01:47
自前D女出哂黎做野後
我就覺得自己好似屋企既狗仔
自己向屋企見老公收工返黎就好開心熱烈咁歡迎佢咁!

我完全感受到嗰種人生冇方向感

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

係因為你唔洗返工?以前我仔細個都會星期六日出去玩,而家升左中我地都鐘意放假喺屋企,各自做自己嘅野,但會一齊出去食飯,如果有節目都盡量留一日全日喺屋企,咁先有放左假嘅感覺

水晶宮

回覆 alicewong18 的帖子

訓覺都要陪?係咪怕佢訓醒見唔到人 會驚

伯爵府

平淡是福

子爵府

聽落幾好,無問題

子爵府

自前D女出哂黎做野後

我好怕自己過呢種生活,感覺精神上好依賴家人。有一日如果佢地結曬婚,老公如早走過自己,可能會孤獨到自言自語。所以要擴闊自己既社交圈子,識多d朋友,否則生活好難過。

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

如果唔出街嘅話,難得一家人放假,可以做自己鍾意做嘅野。都係一種樂趣呀。。

但我地通常一個月先得1,2次係咁,我地會搵節目 出街食飯 睇戲等。。好快又一日

伯爵府

有冇人 ...

如果想就自己去街
返娘家,陪下媽
約朋友,吹下水
約姐妹,飲下茶
最後,學自己行自己食
所以,我覺得要識返朋友仔

男爵府

虎到金來勳章

有冇人 ...

放假如果唔出街, 我都係差不多
在家各做各的事

子爵府

叫老公陪你出去散吓步買吓嘢

伯爵府

TingTing 發表於 24-4-20 17:39
歸於平淡,呢D先係生活

不是吧! 久不久一次半次就可以, 成日都係咁是十分悶的家庭
個仔大咗有自己嘅世界, 冇問題!好多男仔都好宅的!
但同老公係要做人世, 一定要搵啲活動, 一齊出去玩,
亦都唔好將個世界圍繞住佢哋兩個, 除非自己好enjoy做狗仔, 要有自己嘅生活,自己嘅朋友!

侯爵府

自前D女出哂黎做野後

狗仔又形容得好貼切,平時做工人,做到隻狗咁,等人放工放學就好開心搖尾,但個沖完涼就入房,C6不停睇手機,我有我照發嗡風,前日竟然比C6大聲呼喝,到今日都唔想同佢講野。感覺自己不被尊重。都好羨慕單身,做任何事都可隨心,唔使屈就然后換來嫌棄。

侯爵府

redhot 發表於 24-4-21 07:06
我想問下啲男仔全日宅喺房有咩做?真係可以打機打咁耐?

佢話溫書!?

珍珠宮

Etcetc 發表於 24-4-20 23:30
you are not alone! 情況相同。自己平日要返工,晚上已me time,週末紅日就想一家出街週圍行下消遣下,尤 ...

我想問下啲男仔全日宅喺房有咩做?真係可以打機打咁耐?

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

琴日佢d 搞事既親戚約去流浮山拜山,仲要玩即興 星期五約 星期六,我當然不滿 一定得閒咩?一 d 尊重都唔識 嬲到我
c6 就相反: 好好好,應承人
琴日我重申一次,佢發皮氣: 你咪唔好去囉!我自己去都得架
我即刻話: 好呀! 佢就愕左然咁望住我
跟住又話唔揸車去,果度冇位泊車
咁我咪話: 清明重陽咩?點解冇地方泊車! 之前人多警察就話唔泊得兜圈走啫
咁佢又話: 揸車就早 d 去,冇位就揸返返黎 .... 我心諗: 你宜家揸出去啦!笨!(果陣11點,佢d親戚約12點幾1點)

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

你都好,c6 激小我一陣都唔得 佢份人懵下懵下咁,仲以為自己好醒
我成日都話 佢遲早激到我生cancer

點解99咁醒生左個咁既仔出後黎,又教到佢咁 跟住要我執手尾,問題係c6 唔覺自己有問題

首頁
23456...10

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊