親子旅遊

跳至

首頁
34567...11

尾頁

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 fionlei88 於 14-06-06 發表

原帖由 SumSumBB 於 14-06-07 發表
當年十幾歲年少無知,唔識什麼是高山反應,去到黃龍在有限時間下,快行上山頂,然後怱怱地跑返落黎趕旅遊巴 ...
果時無紅景天呢樣野

侯爵府

SumSumBB 發表於 14-6-7 20:56
我九二年去時,人跡杳杳,可以落水玩的。當時在園區內的小木屋,洗水間也沒有!

...
1992.

侯爵府

回覆 焯媽媽 的帖子

再放幾張

BHT    發表於 14-6-10 21:05
Betty媽咪  好靚,保存得好好!  發表於 14-6-9 20:16

侯爵府

BabyRonXo 發表於 14-6-6 10:02
不過, 我上次去, 直情無得影呀....
知唔知咩原因無得影熊貓?

有傳染病?

侯爵府

dillon 發表於 14-6-7 14:48
搶銭!
如果1000元用來保育, 用來維修或重建卧龍熊貓保育中心, 我覺得非常值得呀!!

侯爵府

BabyRonXo 發表於 14-6-7 15:30
我地無買氧氣,無食紅景天呀
因為我地留在九寨前後只有3日, 怕適應唔到高原, 白白浪費了一個假期!

珊瑚宮

引用:Quote:BabyRonXo 發表於 14-6-7 15:30 我地

原帖由 焯媽媽 於 14-06-08 發表
因為我地留在九寨前後只有3日, 怕適應唔到高原, 白白浪費了一個假期!
其實最緊要自己不要緊張先,不急速行路,做野

侯爵府

旻旻豬 發表於 14-6-7 17:16
請教各位,係咪有血壓高晤岩去九寨溝?
我奶奶有血壓高, 一直要食醫生處方的藥物, 佢早幾年都有去九寨湡呀, 她唔見辛苦...

反而佢個女(我老公個妹) , 無病無痛, 食了紅景天口服液之後, 個胃頂住, 要嘔出來才舒服..

佢地買齊紅景天, 氧氣的!

侯爵府

12312 發表於 14-6-8 11:06
其實最緊要自己不要緊張先,不急速行路,做野
太興奮都會緊張呀!!

因為我和老公會分別由重慶和成都飛去九寨, (我去成都做義工, 佢去重慶玩)

我們會在九黃機場相遇,

有太多的未知呀!! 擔心和緊張一定有!!

稍後貼出行程!

侯爵府

SumSumBB 發表於 14-6-7 20:56
我九二年去時,人跡杳杳,可以落水玩的。當時在園區內的小木屋,洗水間也沒有!

...
我大約在1997年, 去了土耳其和希臘, 上了棉花堡, 那時的棉花堡都開比遊客落水玩的!!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:SumSumBB+發表於+14-6-7+20:56+我九

我大約在1997年, 去了土耳其和希臘, 上了棉花堡, 那時的棉花堡都開比遊客落水玩的!!
...
我1995本來都plan了從希臘一個個島hop過去土耳奇棉花堡的,但在希臘睇新聞得知棉花堡附近的逰客船被恐怖份子炸,希臘旅館老闆都建議我們暫不要過去,結果在希臘玩完兩個島後便折返雅典,呆了個多星期,決定從陸路繞過去伊斯坦堡,無去到棉花堡,在伊斯坦堡又呆了一星期,等機票到期返HK.
直至現在都未去過棉花堡,有點遺憾!

男爵府

開心吸收勳章

回覆:焯媽媽 的帖子

導遊話取消咗喎

侯爵府

引用:Quote:原帖由 焯媽媽 於 14-06-08 發表我大

原帖由 SumSumBB 於 14-06-08 發表
我1995本來都plan了從希臘一個個島hop過去土耳奇棉花堡的,但在希臘睇新聞得知棉花堡附近的逰客船被恐怖份 ...
無辦法, 土耳其是回教國家,.
x教常對西方國家抱不友善的態度,,

珊瑚宮

引用:Quote:SumSumBB 發表於 14-6-7 20:56 我九

...
但大陸太多洗腳水

子爵府

回覆:接近仙境的凡間 - 九寨溝

謝謝這個鋪讓我想起當年去九寨的情景,距離現在19年,當年未有機埸,未有九寨天堂,我是坐性能不好的面包車由松潘入去。跟旅行團去九寨黃龍,應是最好月份,十月紅葉時期。在陳年相簿找了幾張與大家分享。

12312  我同你去九寨時間接近呀  發表於 14-6-9 23:34
Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

子爵府

引用:謝謝這個鋪讓我想起當年去九寨的情景,距離

原帖由 Betty媽咪 於 14-06-09 發表
謝謝這個鋪讓我想起當年去九寨的情景,距離現在19年,當年未有機埸,未有九寨天堂,我是坐性能不好的面包車 ...
再來

Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

別墅

Never spend your $$ to buy a hot chocolate at top of 黃龍. It is the worst chocolate I never had in my life so far!

別墅

I went there in late Oct and it snowed a little bit! So beautiful with all changing color leaves and white snow flying in the air!

侯爵府

浪曦 發表於 14-6-9 20:18
I went there in late Oct and it snowed a little bit! So beautiful with all changing color leaves and ...
yes, my mother in law and sister in law went to jiuzhai around in 2011, late oct, they also got the beautiful scenery of

Autumn and Winter.

珊瑚宮

Betty媽咪 發表於 14-6-9 20:13
謝謝這個鋪讓我想起當年去九寨的情景,距離現在19年,當年未有機埸,未有九寨天堂,我是坐性能不好的面包車 ...
我都是由成都——松潘一一九寨。(坐吉普車)
松潘酒店無熱水冲涼

首頁
34567...11

尾頁

跳至