美容扮靚

跳至

首頁
23456...95

尾頁

珍珠宮

回覆樓主:

呢個星期有買京東自營柴火大院花生、紅豆、綠豆、黃豆嘅快手申請价保,我未收貨都退咗差價俾我!

樂富UNY內嘅$12蚊店已經無咗,不過UNY樓上有living plaza by aeon。
attach0/tmp/phpEN84Gb
attach1/tmp/phpv5ngWS
attach2/tmp/phpWaRvbA
attach3/tmp/phpvKsTqh

珍珠宮

bbbchoco 發表於 23-8-4 16:17
伸手黨問下 甘有無防曬力夠而又係紫色既推介?(我會補擦的)
Thanks
...

紫色防曬霜我要問下組員先,我上半年唯一化妝品係makehappyskin防曬霜。

你嘅夠防曬係要去到咩程度?

珍珠宮

回覆樓主:

wechat和alipayhk的aeon優惠券都不能用
attach0/tmp/phpGvahXM

珍珠宮

bbbchoco 發表於 23-8-4 16:17
伸手黨問下 甘有無防曬力夠而又係紫色既推介?(我會補擦的)
Thanks
...

外面有個「有色防曬推介」帖子可以看看

珍珠宮

fundfund 發表於 23-8-3 16:26
家用射頻機得唔得?家用機係低能量+長時間

唔好以為家用機好安全可以隨便用,出事嘅例子都好多,多到內地要立法規管。
attach0/tmp/phpUcCCd2
attach1/tmp/phpt3HIzV
attach2/tmp/phpGSUTVO

珍珠宮

回覆樓主:

十幾年前,深藍射頻論文已經係7~14日做1次先出效果。

陈建佑. 射频治疗仪用于面部年轻化治疗的临床研究. 硕士论文. 浙江大学. 2010.
attach0/tmp/phpqTmNBg
attach1/tmp/phpW62bXT

珍珠宮

回覆樓主:

我今年又對左旋C多返興趣,就快用完1支pura d'or c20。大概用2個月多少少,顏色淺黃好OK。

執嘢發現有支atorrege ad+ c5,大小姐好似無意思想用,咁我就帶走。係內地無冷藏條件,用乙基vc更加保證效果。
attach0/tmp/phpSILLDg
attach1/tmp/phpZwfgtD

珍珠宮

greentea000 發表於 23-8-5 16:13
紫色防曬霜我要問下組員先,我上半年唯一化妝品係makehappyskin防曬霜。

你還有用makehappyskin甚麼產品呢?

珍珠宮

MICLOH168 發表於 23-8-5 00:45
我今日陪朋友去咗protop到, 佢買咗一部韓國hifu家用機, 現場幫佢試做, 我無留意開里間店, 但朋友有睇直 ...

那個韓國hifu家用機是怎麼樣的,有圖片嗎?

珍珠宮

greentea000 發表於 23-8-6 03:25
我今年又對左旋C多返興趣,就快用完1支pura d'or c20。大概用2個月多少少,顏色淺黃好OK。

執嘢發現有支at ...

你多用左旋C,是少用果酸了嗎?
還會帶甚麼護膚品走呢?

男爵府

greentea000 發表於 23-8-5 16:13

我系一般出街
但而家真係好曬丫,又熱皮膚又笠 補防曬我覺得好煩,不過煩都要做

男爵府

asweetmom 發表於 23-8-5 22:03
外面有個「有色防曬推介」帖子可以看看

我有睇啊
Allie我用過緊,不過想睇下有無平d代替品haha

男爵府

greentea000 發表於 23-8-4 10:14
多謝報料,我要買sunplay小粉瓶!

你係amour打pico效果好嗎?

吾記得提你
Payme 有 coupon
$300 - $30

男爵府

回覆樓主:

https://www.cosdna.com/cht/cosmetic_0054596556.html

茶,
呢枝防曬力可以嗎 thanks
(打完 pico後,日常出街用)

伯爵府

greentea000 發表於 23-8-6 03:25

執嘢發現有支at ...
Pura我有一支,未用過, 我用開vichy, 就用完想回購, 但淘寶無得買,唔知係唔係改包裝定改配方所以無得買, 請問pura同vichy邊支好啲呀?

伯爵府

asweetmom 發表於 23-8-6 07:06
那個韓國hifu家用機是怎麼樣的,有圖片嗎?

上網揾唔到張圖, 佢哋話係最新版本, 可能個牌子唔係寫protop, 佢哋話係韓國生產, 個樣好似疫情時,在食市門口啲人揸住個部體溫測量槍咁嘅樣, 朋友買個間店係喺旺角西洋菜街近惠豐中心到買嘅

伯爵府

MICLOH168 發表於 23-8-6 15:32
上網揾唔到張圖, 佢哋話係最新版本, 可能個牌子唔係寫protop, 佢哋話係韓國生產, 個樣好似疫情時,在食 ...
我覺得里間野影到做完即時效果太誇張, 我就唔係好信, 不過見朋友(剛剛認識唔耐嘅朋友)好想買就唔方便比太多意見, 如果有效果再上嚟話比大家知

珍珠宮

MICLOH168 發表於 23-8-6 15:15
Pura我有一支,未用過, 我用開vichy, 就用完想回購, 但淘寶無得買,唔知係唔係改包裝定改配方所以無得買 ...

vichy c15已經改完包裝,成分就無大變動,香港都上市好耐啦!新包裝份量由10ml加到20ml,價錢就平咗好多。

我年初係廣州用過1支新版vichy c15,仲係幾油潤下。今年我完全係油肌,無冷氣環境夏天肯定用唔到,所以先打pura d'or c20主意,的確比較清爽。

價錢、質地相差好大,直接比較唔公平。

追求效果就vichy c15,內地普遍認同係skinceuticals cef 平價代替。

想膚感好啲同性價比高啲就pura d'or,都保證到左旋C基本效果,份量大到搽埋手腳都唔肉赤。
attach0/tmp/phpuwq5PS
attach1/tmp/phpxHbGzy

MICLOH168    發表於 23-8-6 22:17

珍珠宮

MICLOH168 發表於 23-8-6 15:38
我覺得里間野影到做完即時效果太誇張, 我就唔係好信, 不過見朋友(剛剛認識唔耐嘅朋友)好想買就唔方便比 ...

香港醫美呢方面法律規管唔完善,連專業機都未搞掂。仲自己買不知名家用機,無其他用家經驗/教訓可以參考,信曬賣家,我擔心有意外多過無效果。

前後效果無論圖片/視頻都好容易造假,小紅書有好多例子。呢個係惡性循環,買家唔理性求快,賣家無道德求利。

珍珠宮

回覆樓主:

蒲公英圖案一眼吸引到我,又話有2層防曬黑膠,加上自動傘價錢都超平,就買咗。

收貨就比較失望,防曬塗層好薄,唔係好曬情況下已經好清楚見到外面圖案。開傘方便,收傘要好用力,真係落雨拎出街用唔方便。

我一次都無係好天用過,落雨當雨傘用,或者好似今日下午咁見陽光曬到入屋放係窗口擋下。

傘本身好實正,對得住價錢。
attach0/tmp/phpmg7MzM
attach1/tmp/phpL4YoZg
attach2/tmp/phpugD5oL

首頁
23456...95

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊