網購天地

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

農歷新年頁面見到好多電視選擇,想打算買番部送上門,想問大陸智能電視插蘇制式會同香港唔同嗎?同埋會唔會裝唔到香港同國際app呢?(如mytv,netflix,youtube等)
雖然知道自營係京東承包但都想問送落黎爆mon風險高嗎

翡翠宮

回覆樓主:

聽講要支援杜比解碼,就正常睇到香港啲電視台。

睇中自營+官集嘅電視機?見網友買過都順利,好似有加錢打木架。

翡翠宮

回覆樓主:

插頭可以自己換香港英式插頭;或者順手買個轉插用,電視用電量唔高。

男爵府

IgesroiViv 發表於 24-2-12 10:12
農歷新年頁面見到好多電視選擇,想打算買番部送上門,想問大陸智能電視插蘇制式會同香港唔同嗎?同埋會唔會 ...

如果你連插蘇制式都唔知, 會唔會香港買好d?國行除左運輸壞, 仲有好多問題, 例如聲音制式唔同, 會無聲有畫, 好多廣告等, 你做好功課先買, 當然香港都有水貨店, 價錢又唔太貴, 你都可以去問下, 了解下

複式洋房

lyh80115 發表於 24-2-12 20:03
聽講要支援杜比解碼,就正常睇到香港啲電視台。

睇中自營+官集嘅電視機?見網友買過都順利,好似有加錢打 ...
kaman06 發表於 24-2-13 07:52
如果你連插蘇制式都唔知, 會唔會香港買好d?國行除左運輸壞, 仲有好多問題, 例如聲音制式唔同, 會無 ...
多謝ching們專業意見,本地買既話我都諗過友和同蘇寧網店買,但我見京東而家新年有888減138券攞所以心郁郁,貴重又係易碎野唔係自營都唔係好敢駁,厡來咁多學問,咁我都要問清楚客服是否適用香港先

子爵府

IgesroiViv 發表於 24-2-13 11:49
多謝ching們專業意見,本地買既話我都諗過友和同蘇寧網店買,但我見京東而家新年有888減138券攞 ...

大陸比香港平成半
attach0/tmp/phpFDDtEl
attach1/tmp/phpPFSSij

複式洋房

TamaCat 發表於 24-2-15 13:34
大陸比香港平成半

感謝報料依個係自營嗎,請問就算睇到香港電視台之外會否有playstore,裝到香港同主流影視app呢?

子爵府

IgesroiViv 發表於 24-2-16 08:34
感謝報料依個係自營嗎,請問就算睇到香港電視台之外會否有playstore,裝到香港同主流影視app呢? ...

不是用Google Play
用 当贝市场 裝 app

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊