6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆樓主:

我都係埋完身,佢都仲未飽,我就開多 1 安 或者 2 安皇家俾佢, 好好,可能有益生菌幫助消化到飲飽肚D

複式洋房

回覆樓主:

點解唔可以,人奶先每餐後補一安皇家, 佢飲到幾多就幾多,都唔擔心冇營養會唔長肉

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 Poo得好勳章 BB防敏心得分享勳章 美好大世界2017勳章 趣教勳章 最關心BB問題熱投勳章 親子王國15週年勳章

除非醫生講明食咗藥唔可以餵人奶,否則都可以餵,仲可以俾到抗體BB,不過媽媽病咗都要夠休息,否則影響奶量,萬一真係太攰,可以偶然skip一次搵其他人餵奶粉,又或者泵出嚟俾其他人餵,自己盡量休息,不過唔可以停太多次,否則會收奶,之後死追爛追都好難回復之前嘅奶量。

洋房

回覆 hearsay14 的帖子

請問你BB幾大中㗎,我同老公最近中左,依家BB去左婆婆度湊,依家都好擔心

大宅

VanneLaw_FB 發表於 24-1-18 17:35
回覆 hearsay14 的帖子

請問你BB幾大中㗎,我同老公最近中左,依家BB去左婆婆度湊,依家都好擔心 ...
當時bb11個月大

複式洋房

jjjjjasonchan 發表於 23-12-7 11:55
想知人奶阿媽感冒緊仲餵唔餵得。。
我嫂個陣中左covid都照餵, 搞到bb都中埋仲高燒入院9日, 佢老公個期係餵bb飲心美力, 好彩出左院之後餵人奶都肯飲返, 所以個果陣都唔敢搏, 一作病就帶口罩同叫老公買罐心美力返黎, 見仔仔飲完又真係適應之外又肯飲返人奶, 所以屋企長期都有一罐看門口

禁止訪問

2024勳章

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊