潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

以我所知去周xx 買可以一年內回收轉款,去其他批發或者其他行就無,但係周xx 果d 通常都實貴d, 我應該如何選擇呢,煩。。。惱ing
因為想今年無咩錢就買住粒90份既戴,下年有d 錢就加錢換粒1 卡,年年upgrade 上去咁。。。
但見bk 個個靚靚都去樓上鋪買多,所以有此問題在煩惱中

珍珠宮

回覆:買diamond...請教

可能你用周XX90份嘅價錢(或者貼多少少)已經可以喺批發或樓上鋪買到粒一卡

禁止訪問

引用:以我所知去周xx+買可以一年內回收轉款,去

男爵府

Winnie_1210 發表於 13-1-25 11:31
可能你用周XX90份嘅價錢(或者貼多少少)已經可以喺批發或樓上鋪買到粒一卡

...
我都知樓上鋪實係平d... 不過唔識人介紹又唔夠擔茂茂然上去買, 周xx 週街都係易埋手睇d...

咁如果我又想問第日想賣返粒石, 套現d錢出黎換第二粒的話, 樓上鋪果d 得唔得架?

男爵府

wling 發表於 13-1-25 11:31
What\'s your budget/ requested colour/ clarity of diamond? are you looking for brilliant cut? Or fan ...
budget 呀... 大約under $60,000 啦, 1c above, E/F , VS1, 3EX 等等.... 係咪幾難呢?

禁止訪問

引用:Quote:wling+發表於+13-1-25+11:31+What\\\'s

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+momotam168+於+13-01-25+發表

珍珠宮

引用:Quote:Winnie_1210+發表於+13-1-25+11:31+

原帖由 momotam168 於 13-01-25 發表
我都知樓上鋪實係平d... 不過唔識人介紹又唔夠擔茂茂然上去買, 周xx 週街都係易埋手睇d...

咁如 ...
你可以事前問下先囉。。。照計如果你喺佢度買GIA嘅石,佢冇理由唔肯補差價換嘢囉不過到時你一定會覺得好蝕

子爵府

回覆:買diamond...請教

六萬無可能買到呢個spec啦

禁止訪問

引用:Quote:wling+發表於+13-1-25+11:31+What\'s

男爵府

回覆 回覆:kuririn_ja的帖子

咩係fancy cut 呀??

禁止訪問

引用:咩係fancy+cut+呀?? +

男爵府

momotam168 發表於 13-1-25 13:13
budget 呀... 大約under $60,000 啦, 1c above, E/F , VS1, 3EX 等等.... 係咪幾難呢?
...
早幾日問過 1ct F VS2 3EX N 可以$63k, fancy cut almost half of price 但係當然冇round咁閃laNote1 : fancy cut 即係round 以外cut sharp, e.g princess square, cushion, pear, oval, emerald cut, Ashoka
Note2 : fancy cut 係冇cut grade, only grading for polish & symmetry
Note3: 一般散客賣返粒石俾shop個spread 會好大,個人意見->唔抵.

侯爵府

Evildada 發表於 13-1-25 23:18
早幾日問過 1ct F VS2 3EX N 可以$63k, fancy cut almost half of price 但係當然冇round咁閃laNote1 : fan ...
1ct F VS2 3EX N 可以$63k ~ 靚價WOR

子爵府

回覆:momotam168 的帖子

我係樓上批發買都可以9折收返換款/85折收石

大宅

買咁貴嘅石,本人覺得大鋪有信心D!義

男爵府

上網搵吓搵吓見到間叫BLUE NILE 既網站, 你地識唔識?

男爵府

Evildada 發表於 13-1-25 23:18
早幾日問過 1ct F VS2 3EX N 可以$63k, fancy cut almost half of price 但係當然冇round咁閃laNote1 : fan ...

我搵你講既SPEC IN blue nile 網站, 大約$70k... 你問果間抵d咁... 係咪以你問既價錢作參考去樓上鋪買就差唔多呢...

男爵府

ukuni 發表於 13-1-26 00:02
買咁貴嘅石,本人覺得大鋪有信心D!義

信心係因為怕樓上鋪D貨係假?? 其實我都有些少呢方面既擔心....

男爵府

momotam168 發表於 13-1-26 00:04
我搵你講既SPEC IN blue nile 網站, 大約$70k... 你問果間抵d咁... 係咪以你問既價錢作參考去樓上鋪買就差 ...
你喜歡la

首頁

尾頁

跳至