在職全職

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

chrischo2002 發表於 24-2-22 12:52
我妹都一直比緊, 早幾年我妹買樓, 話比唔到, 但過幾個月都比返, 因為我哋大家都有個個心,
就係唔知比幾 ...

您地真係好孝順 禾鐘意人孝順

侯爵府

yanyan-mummy 發表於 24-2-22 13:02
你冇錢咁點移民

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yanyan-mummy 發表於 24-2-22 13:02
你冇錢咁點移民

唔係投資移民喎,去uk 係要賣樓,加埋去到都話做野啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

yanyan-mummy 發表於 24-2-22 13:01
我有個舊同事44歲已經做婆婆啦,佢個孫仲要有五歲啦,都係睇唔出

嘩,佢好早結婚生b

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

chrischo2002 發表於 24-2-22 12:58
嘩, 有無睇娛版, 戴蘊慧好後生, 仲好少女樣, 但做嫲嫲

唔知佢幾大,但係咪以前有d 姣果位??

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

htts 發表於 24-2-22 13:08
唔係投資移民喎,去uk 係要賣樓,加埋去到都話做野啦

你層樓吾係full pay可以拎返吾多,冇左份工去到咁容易搵到工?做體力勞動工你身體又話吾好

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chrischo2002 發表於 24-2-22 13:09
嘩,佢好早結婚生b

佢同個女都係1x歲就生B,不過2個都已經離左婚

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

yanyan-mummy 發表於 24-2-22 11:09
我尋日發現我個仔原來好疊水一早已經超過七位數字好多但係點解都仲要減家用嘅:naugh ...

你又知既?

雲母殿

pomanlife 發表於 24-2-22 13:13
你又知既?

我知佢一向有長揸某一隻股票,佢話琴日隻股票脹面賺左3皮,計下未知有幾多

寶石宮

你冇錢咁點移民

無大話,我每月嘅洗費 儲錢都有圖,但未計針咎錢,電話錢,姐姐錢,如果睇多個dr, 買下衫 咪月光族或洗突囉

雲母殿

htts 發表於 24-2-22 13:19
無大話,我每月嘅洗費 儲錢都有圖,但未計針咎錢,電話錢,姐姐錢,如果睇多個dr, 買下衫 咪月光族或洗突 ...

傻豬,冇話你講大話,不過勸你如果唔係咁夠資金同埋呢個環境,最好就唔好移民啦

寶石宮

yanyan-mummy 發表於 24-2-22 13:12
你層樓吾係full pay可以拎返吾多,冇左份工去到咁容易搵到工?做體力勞動工你身體又話吾好
...

我估拎返1m 唔知有無,跌左仲要SSD , 咁去到apartment 1 房 都唔太貴嘅 , 但3 餐都自煮啦,亦唔會食d 咩cafe 或外膳

但e 家都係未成事,遲d 去site visit 下先

寶石宮

yanyan-mummy 發表於 24-2-22 13:15
我知佢一向有長揸某一隻股票,佢話琴日隻股票脹面賺左3皮,計下未知有幾多
...

教下我投資

雲母殿

htts 發表於 24-2-22 13:22
我估拎返1m 唔知有無,跌左仲要SSD , 咁去到apartment 1 房 都唔太貴嘅 , 但3 餐都自煮啦,亦唔會食d 咩c ...

得1 m仲唔知有冇就兩個人貿貿然過去,你真係覺得行得通?

雲母殿

htts 發表於 24-2-22 13:22
教下我投資

嗰個係我個仔嚟㗎,我係黑仔買乜嘢跌乜嘢

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

htts 發表於 24-2-22 12:11
啱買白花油,乜e 家一支咁貴架

幾貴?

彩鑽殿

yanyan-mummy 發表於 24-2-22 13:15
...

寶石宮

yanyan-mummy 發表於 24-2-22 13:20
傻豬,冇話你講大話,不過勸你如果唔係咁夠資金同埋呢個環境,最好就唔好移民啦
...

只能話我自己係total failure 囉,人生和投資都係

寶石宮

pomanlife 發表於 24-2-22 13:24
幾貴?

都成3x 蚊支,我成日以為1x 架咋

雲母殿

pomanlife 發表於 24-2-22 13:31

佢除咗交通費同平日一餐lunch之外,我全包喎,梗係儲到錢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊