在職全職

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

chrischo2002 發表於 24-2-22 12:34
無嘢做我都有比,只係比少啲,仲有我比左我啲遣散費佢,所以我老左,無晒MPF
...
你真係超級錫你媽, 我都係第一次聽連MPF都比埋

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chrischo2002 發表於 24-2-22 12:34
無嘢做我都有比,只係比少啲,仲有我比左我啲遣散費佢,所以我老左,無晒MPF
...

你做乜成份遣散費俾佢?

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

chrischo2002 發表於 24-2-22 12:36
有5位數字,你咁慳,夠用仲儲到啦

佢轉咗工之後呢兩個月都係比飲茶錢咋,而且冇嘢係永久㗎嘛,佢邊個月開始話負擔唔到唔俾,你都吹佢唔脹㗎,所以始終都係靠自己穩陣

雲母殿

大小同價 發表於 24-2-22 12:37

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

大小同價 發表於 24-2-22 12:37

請清楚啲先, 咪一1陣被誤會我,
之前啲遣散費係用MPF 對沖, 咁即是我係被攞出來, 咁我比部分, 我好低人工, 所以無幾多

侯爵府

yanyan-mummy 發表於 24-2-22 12:38
佢轉咗工之後呢兩個月都係比飲茶錢咋,而且冇嘢係永久㗎嘛,佢邊個月開始話負擔唔到唔俾,你都吹佢唔脹㗎 ...
唔好感情勒索要佢比多D家用

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

yanyan-mummy 發表於 24-2-22 12:37
你做乜成份遣散費俾佢?

講清楚啲先, 咪一陣被誤會我,
之前啲遣散費係用MPF 對沖, 咁即是我係被攞出來, 咁我比部分, 我好低人工, 所以無幾多

雲母殿

大小同價 發表於 24-2-22 12:41
唔好感情勒索要佢比多D家用

所以佢呢兩個月比少咗我都冇出聲囉,因為我哋係唔會提呢個問題㗎,佢轉幾多我就收幾多,一直都係咁

雲母殿

chrischo2002 發表於 24-2-22 12:41
講清楚啲先, 咪一陣被誤會我,
之前啲遣散費係用MPF 對沖, 咁即是我係被攞出來, 咁我比部分, 我好低人工, ...

如果份工做咗冇幾耐,就算人工唔低都唔會好多

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

...

你好孝順呀

侯爵府

chrischo2002 發表於 24-2-22 12:41
請清楚啲先, 咪一1陣被誤會我,
之前啲遣散費係用MPF 對沖, 咁即是我係被攞出來, 咁我比部分, 我好低人工, ...
我明, 對沖果部份哇
已經冇左份工無收入都唔晒阿媽, 真係超級孝順

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

yanyan-mummy 發表於 24-2-22 12:32
佢之前都比好多㗎,未轉工之前都比五位數字算係咁啦,依家係轉咗工人工低咗,睇吓佢今個月會唔會識做俾返 ...

5位數,e 家好小見咁乖喇

寶石宮

yanyan-mummy 發表於 24-2-22 12:12
難道你得25萬

你估我好多?? 裝修無晒啦

寶石宮

yanyan-mummy 發表於 24-2-22 12:14
我細細個先用過白花油,大個都冇用過,冇買過唔知咩價錢添

唔想買的,迫住買

我呢幾日無落街,食早餐食lunch 食dinner 在家,都唔係用好多錢

寶石宮

yanyan-mummy 發表於 24-2-22 12:42
所以佢呢兩個月比少咗我都冇出聲囉,因為我哋係唔會提呢個問題㗎,佢轉幾多我就收幾多,一直都係咁
...

24 孝呀媽

水晶宮

htts 發表於 24-2-22 12:46
5位數,e 家好小見咁乖喇

我妹都一直比緊, 早幾年我妹買樓, 話比唔到, 但過幾個月都比返, 因為我哋大家都有個個心,
就係唔知比幾多年, 唔想自己後悔

水晶宮

嘩, 有無睇娛版, 戴蘊慧好後生, 仲好少女樣, 但做嫲嫲

寶石宮

chrischo2002 發表於 24-2-22 12:52
我妹都一直比緊, 早幾年我妹買樓, 話比唔到, 但過幾個月都比返, 因為我哋大家都有個個心,
就係唔知比幾 ...

你們都好孝順,好有心, 心真係好重要

雲母殿

chrischo2002 發表於 24-2-22 12:58
嘩, 有無睇娛版, 戴蘊慧好後生, 仲好少女樣, 但做嫲嫲

我有個舊同事44歲已經做婆婆啦,佢個孫仲要有五歲啦,都係睇唔出

雲母殿

htts 發表於 24-2-22 12:47
你估我好多?? 裝修無晒啦

你冇錢咁點移民

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊