網購天地

跳至

首頁
45678...9

尾頁

珍珠宮

chinfongfong 發表於 24-5-17 20:41
你說的對,真係冇咁易拿到果些free的貨品,我都放棄了

我試左一次就費事玩啦,原來今日京東免運費,我睇緊,想買米

珍珠宮

天貓 發表於 24-5-17 20:47
我試左一次就費事玩啦,原來今日京東免運費,我睇緊,想買米

好似都幾抵,我買左,好似星期五免運費

男爵府

天貓 發表於 24-5-17 20:53
好似都幾抵,我買左,好似星期五免運費

我之前買了一些仲未食完。在京東,他們的食物類都不錯。

珍珠宮

chinfongfong 發表於 24-5-17 21:05
我之前買了一些仲未食完。在京東,他們的食物類都不錯。

我買左兩包米,重有啲蝦條,同埋威化餅,唔使運費真係抵

【京东】https://3.cn/1ZtU-0xy 「西湖农夫香 西湖原香稻 当季新米 南方籼米 长粒香米 大米5kg(10斤)」
点击链接直接打开

【京东】https://3.cn/1ZtU-dqA 「咪咪虾条 虾味(18g*40袋)720g/包 怀旧爱尚儿童零食大礼包独立小包装」
点击链接直接打开

【京东】https://3.cn/1-ZtUbhf 「马奇新新马来西亚进口巧克力榛子夹心威化饼干休闲零食年货办公室小吃 90g」
点击链接直接打开

attach1/tmp/phpUtq6E0
attach2/tmp/phphT4UqE
attach3/tmp/phpWFybdi

男爵府

天貓 發表於 24-5-17 21:10
我買左兩包米,重有啲蝦條,同埋威化餅,唔使運費真係抵

【京东】https://3.cn/1ZtU-0xy 「西湖 ...

送上門嗎?其實我都不太識京東玩法,有時他們會自己送上門,有時又要我自己去拿,

珍珠宮

chinfongfong 發表於 24-5-17 21:24
送上門嗎?其實我都不太識京東玩法,有時他們會自己送上門,有時又要我自己去拿,
...

係呀,送貨上門,其實我好少京東買野,因我唔識攞佢啲卷,京東點玩我懵查查,但見到佢比錢時真係唔駛運費,價錢唔貴,都係買左先

男爵府

天貓 發表於 24-5-17 22:28
係呀,送貨上門,其實我好少京東買野,因我唔識攞佢啲卷,京東點玩我懵查查,但見到佢比錢時真係唔駛運費 ...

想請問下,我拼多多一共有9,件貨,其中有二件己經到集運倉,我是否要等埋果7件齊了後才一次合井給運費送來香港?

男爵府

chinfongfong 發表於 24-5-18 10:50
想請問下,我拼多多一共有9,件貨,其中有二件己經到集運倉,我是否要等埋果7件齊了後才一次合井給運費送來 ...

拼多多集運倉有30日免租費,對嗎?

珍珠宮

chinfongfong 發表於 24-5-18 10:50
想請問下,我拼多多一共有9,件貨,其中有二件己經到集運倉,我是否要等埋果7件齊了後才一次合井給運費送來 ...

其實隨你,因為每次都有首重,除咗第一次免費之外,跟住每一次都係首重$17(順風)繼重3.8。 0.5kg….如果都係呢兩日到,一次過運咁就唔使俾咁多次首重,但如果先集運到左嘅,你就可以快啲攞到你想攞嘅貨,咁有啲真係急用㗎嘛

男爵府

天貓 發表於 24-5-18 10:56
其實隨你,因為每次都有首重,除咗第一次免費之外,跟住每一次都係首重$17(順風)繼重3.8。 0.5kg….如 ...

我不急住用,想等齊才一次送香港,我果9件物品齊了到集運倉,我是否要逐單去集運合并?

我想9單一次給運費。我就係因為第一次拼多多可以免首重下買野。

因為我冇做過集運,怕搞錯。

珍珠宮

chinfongfong 發表於 24-5-18 11:00
我不急住用,想等齊才一次送香港,我果9件物品齊了到集運倉,我是否要逐單去集運合并?

我想9單一次給運 ...

要等啲貨都到齊,然後右手邊有一個‘去集運’嘅icon,你click落去,會見到自己到左啲貨,跟住你要剔曬所有要集運嘅貨,佢會顯示運費,付款就可以集運….

男爵府

天貓 發表於 24-5-18 11:09
要等啲貨都到齊,然後右手邊有一個‘去集運’嘅icon,你click落去,會見到自己到左啲貨,跟住你要剔曬所有 ...

多謝你,不知要幾錢運費呢?哈哈哈,希望不要大過我買的貨品價錢,我9件野,人仔好似150左右。

珍珠宮

chinfongfong 發表於 24-5-18 11:16
多謝你,不知要幾錢運費呢?哈哈哈,希望不要大過我買的貨品價錢,我9件野,人仔好似150左右。
...

唔使客氣,其實都係睇重量,但順豐真係有樣嘢好,我連咖啡豆都試過搵佢運,5kg以下佢都得,唔係真係限制得咁緊要…又免上門費呢,我幾鍾意用佢個app,好清楚,你可以慢慢試埋其他私人集運,就有得比較吓

男爵府

天貓 發表於 24-5-18 11:20
唔使客氣,其實都係睇重量,但順豐真係有樣嘢好,我連咖啡豆都試過搵佢運,5kg以下佢都得,唔係真係限制得 ...

我又要請教你

我9樣貨齊啦,可以集運來港

我簡9件一次性集運,但佢哋說我超過5kg,順風自提櫃拿不了

他們提議我其中8件去自提櫃, 運費$28

另一件我不知他們點安排?是否又有再給十幾元?

我是否一次過9件貨改在自提點拿抵點?

還是跟他們提議我分二個地方拿抵?

男爵府

天貓 發表於 24-5-18 11:20
唔使客氣,其實都係睇重量,但順豐真係有樣嘢好,我連咖啡豆都試過搵佢運,5kg以下佢都得,唔係真係限制得 ...

又不給我改提貨點,是否一定要跟他們提議的方法?

珍珠宮

chinfongfong 發表於 24-5-20 11:17
我又要請教你

我9樣貨齊啦,可以集運來港

如果你分開另外一件寄一次,應該要比多一次首重,送上門全部9件就無另加送上門費用,或佢有無自取點可以用,一次過運,都唔會要俾多一次首重,你計吓邊個抵啲?

珍珠宮

chinfongfong 發表於 24-5-20 11:24
又不給我改提貨點,是否一定要跟他們提議的方法?

如果有自提點喺你附近,應該會好啲,多次首重一定貴

佢只係提議啫,最緊要方便到自己…

珍珠宮

自提點可以更改,改好先付款,但順豐我試過即取消,重新落單…. 但真係要快手,其他集運付款後好多都唔得….

男爵府

天貓 發表於 24-5-20 11:28
如果你分開另外一件寄一次,應該要比多一次首重,送上門全部9件就無另加送上門費用,或佢有無自取點可以用 ...

冇得給我簡,我跟他們要求分二次給運費,第二次運費他們又減我$5, 收$8, 都係咁啦,全部運費人仔32.我給了,等收貨

珍珠宮

chinfongfong 發表於 24-5-20 11:40
冇得給我簡,我跟他們要求分二次給運費,第二次運費他們又減我$5, 收$8, 都係咁啦,全部運費人仔32.我給了 ...

我多數送上門,因無送上門費用….可能佢哋得自提櫃?唔係有7-11個啲自取點嗎?

首頁
45678...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊