嬰兒醫護

跳至

首頁
23456...11

尾頁

大宅

Re: 有冇人試過食冬蟲夏草呀, 我囡囡食左後終於止左咳啦!!!

Wing(婷婷媽咪),

我個囝都咳咗好耐, 睇咗好多醫生都唔得, 後來睇另一位醫生, 佢建議我個囝食呢隻Singulair既藥, 每晚食一粒, 食咗三日咗又, d咳開始停, 後來醫生再比多一個星期藥, 食完後完全停晒咳. 後來問醫生佢話呢隻藥冇乜副作用, 食左又係可以預防哮喘, 同你個醫生講法一樣, 我個心都安樂d, 因為我驚真係有副作用麻...但係我而家最驚就係要長期食, 咁就煩la, 要成日靠食呢隻藥至止咳.....
你個囡囡而家有冇再食呀???你個醫生點建議呢??

珊瑚宮

Re: 有冇人試過食冬蟲夏草呀, 我囡囡食左後終於止左咳啦!!!

lamlam816:
可否比賣"冬虫草"店名我呀?

男爵府

熱血勳章

12312,
個店名係位x堂, 李克勤賣廣告

珊瑚宮

wing (婷婷媽咪):
吾好意思, 是我寫吾清楚, 我想問是自己磨粉 $1100.兩果d原條各冬虫草.

男爵府

熱血勳章

12312,
係lamlam816帶我去買架, 係在紅磡何文田南
該用戶已被刪除

侯爵府

報告 :

阿女由星期日開始食, 本來星期一好返好多, 無咳mug濟, 但不知係不係尋日天氣又開始轉(暖), 所以尋日開始又咳返多左.

依家一直比佢keep住一日食1粒(每次半粒, 早晚).

再有新進展, 再報告.

子爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章

DEAR ALL : 我想問下而家有咳可唔可以食架!

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

HI HI 各位媽咪,
睇左你地的FEEDBACK,我又走去位XX買左比我仔仔,因我仔一轉天氣就有少少鼻水同幾聲咳,醫生都話佢氣管弱,不過唔算嚴重,只是轉天氣時小心D.我諗住下月初同佢去旅行,咪比佢試下,(因佢而家有D咳)今朝比保姆叫佢食粥時比佢食,點知比佢噴到一面,"我都唔明點解你咁鍾意比中藥佢食,冇呀,佢係我度冇咳冇鼻水呀,你度凍d呀,我剩係食保嬰丹"我都係想個仔好,你估我害佢咩,我仲緊張過你.不過我都會堅持食幾日,睇下效果如何.
多謝各位睇我訴苦.

侯爵府

tatat

甘你咪夜晚湊佢返屋企先比佢食law.

阿女依家有咳, 我都比佢食, 但無食西藥.

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

hinhinmummy,
你知唔知流緊鼻水食唔食得?

水晶宮

hinhimummy,
你好! 我原先諗住食粥仔時食,阿仔會冇咁抗拒.同埋見你地話一餐半粒,所以保姆餵會時間好D.

侯爵府

Irene_Lo

sorry, 我不知bor, 不過如果不連西藥一齊食, 應該無事卦, 不如問下位x堂的staff比較穩陣d.

tattat

你都好大膽wor, 如果阿仔以後連d粥仔都不肯食, 甘點呀?
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

水晶宮

HI HI HINHINMUMMY,

唔會啦,我個仔好餵食

複式洋房

hi, all Bkmothers,

我係萬寧見到有余仁X的冬蟲草丸,寫明100%冬蟲草粉,特價兩盒$699,每盒60粒,好似幾抵!!唔知係咪一樣有效?? 
?-( ?-(
該用戶已被刪除

男爵府

大廚勳章

我個囡又開始咳,今天同佢去看醫生,醫話佢由8 月開始差不多每個月都要見佢一次,所以話佢有始是哮喘的情況,聽到後好擔心,醫生話要轉看兒科專科,我都想比亞囡試下食冬蟲夏草,看看是否有用,

Wing(婷婷媽咪),Rabbitlee,
可否pm你們看的醫生給我,因為想幫亞囡找醫生謝謝!
你們的小朋友是否因咳了很久,所以要食呢隻Singulair既藥.

男爵府

熱血勳章

wwc,

我囡囡睇個醫生係

首頁
23456...11

尾頁

跳至