夫婦情感

跳至

首頁
23456...39

尾頁

大宅

好媽媽勳章

原帖由 C9010275 於 10-7-29 20:28 發表
我都有问我老公是否好好玩,知她有了bb,仲要和我做,仲话好想和我有bb? 他只答了我一句:「你好想有bb 麻, 咪同你有law」跟住我答他,「 我想好多野,你又不给我?」 他就没再出声。
个二奶知我有了,她更向我老公说不想要个bb, ...

因為生而生, 而唔系因為愛而生,.吾通佢冇諗過同你有小朋友咩?~系咪因為你之前同佢落左幾次令佢覺得好慣性, 有冇BB都好平常丫~~

吾知你有幾愛你老公,如果佢真系覺得對你愧疚而想補償比你, 佢又可以咁樣傷害你, 我覺得佢對你..似為左責任帶報恩色彩多d

咁情況, 佢可能將來仲會有其他女人, 不過個男人依世一定吾會離開你, 除左你主動要離開佢, 吾走就最好,但如果你系要走佢吾會點留你, 因為要走GE系你, 佢心就會冇咁大罪惡感, 內疚冇咁重

所以你都系同佢講金吾好講心好

29幾多歲丫?
你老公有冇將你地之間問題講出來,佢有冇話個29有乜野吸引佢?

洋房

其实我识了他十多年都知他一直不喜欢bb, 他只喜欢工作。我觉得男人河有事业心都是一件好事,没太介怀。
俾我发现了那个女人后, 他对我好好,又好像很歉疚,知我喜欢bb, 就成曰话好想和我有bb,所以我们都好努力。

但其实到医生证实有bb 前一个月我已用验孕棒知道有了。但那段时间他已很情绪化。我不想用bb 左右大家的决定(  我觉得两人应该有爱才一起,不应为了bb 去勉强一起。所以我不敢去看医生。

之前他在大家都很平静和清醒时告诉我:「他不会和我离婚,因为他都不舍得和我的十多年感情,他想照顾我一世」 所以我才走去验hcg( 我想清楚d)。 点知两曰后去取report, 他的反应不是开心,而是再插多我一刀。
有时我真怀疑他是否清楚自己在做什么......

原帖由 等運到 於 10-7-29 23:08 發表

因為生而生, 而唔系因為愛而生,.吾通佢冇諗過同你有小朋友咩?~系咪因為你之前同佢落左幾次令佢覺得好慣性, 有冇BB都好平常丫~~

吾知你有幾愛你老公,如果佢真系覺得對你愧疚而想補償比你, 佢又可以咁樣傷害你, 我 ...

侯爵府

我係你,會唔走,重要開心d,激c個29!
難得你99幫你,用c6多d錢,等自己生左都咁fit,個29生完走左樣,重成日俾佢煩,你c6都走啦!

洋房

个二奶细我三年,今年27

原帖由 等運到 於 10-7-29 23:08 發表

吾知你有幾愛你老公,如果佢真系覺得對你愧疚而想補償比你, 佢又可以咁樣傷害你, 我 ...

侯爵府

可能之前個29煩佢,所以心情唔好,佢內疚都等於佢重重事你!可以好轉架.bk好多媽咪都可以等到浪子回頭!
原帖由 C9010275 於 10-7-30 00:22 發表
其实我识了他十多年都知他一直不喜欢bb, 他只喜欢工作。我觉得男人河有事业心都是一件好事,没太介怀。
俾我发现了那个女人后, 他对我好好,又好像很歉疚,知我喜欢bb, 就成曰话好想和我有bb,所以我们都好努力。

但其实到医 ...

大宅

我覺得你老公仍愛你的
而你又對他有感情
比個機會大家,比個機會BB啦

29那邊,BB出世之後,可能對你老公會越來越多要求,你要小心

大宅

你既情況真係好複雜,如果我是你,我也不知道應該點算好,但我仍然會自己去個短trip,行開靜一靜,問清楚自己想點先,因為行開一排,自己會心平氣和啲,又唔使同c6正面有咩沖突,又可以大家感受下無咗大家既感覺,若我係你,bb我一定會要,因為係上天賜既禮物,至於和c6關係,就放長雙眼睇下自己想掂先做決定,真心祝你可以走出呢個困境,堅強不要被二奶輕易傷害。

民房

man

Hi,

I usually dont reply post.
Yet, apparently your hubby is a simple and naive people who has not seen enough of the tricks of China women. Most "good men" end up having trouble and family ruined by China women. (look at the case of 蒙X偉).
He maybe a good business man but he is not smart and strong enough to right his wrong doings.

My impression is that your hubby still loves you and he is having a very difficult time. He is just not strong and man enough to make the tough and dirty decision.

The solution is not to divorce but to "handle" her. I can tell you and I can tell your hubby: he doesnt love her. He might not even know himself.

It is time to show that you are a great human and make the dirty action. Someone has to do it. Once you do it, your hubby will appreciate you for solving his problem.

Some mama has already suggested to you the 繼生辦.

Either pay her off (not recommended), or find some "connections" in China to "fix" her up. Thats what you need to do.
You should have enough financial resource to arrange it.

Tough task but this is time to show your "leadership skill".

洋房

多谢你们的意见和鼓励。
但一切已成历史了,今晚他不懂回家, 已越了我的底线。我决定 离婚

原帖由 jaus2 於 10-7-30 00:59 發表
Hi,

I usually dont reply post.
Yet, apparently your hubby is a simple and naive people who has not seen enough of the tricks of China women. Most "good men" end up having trouble and family ruined b ...

洋房

今晚我们没交谈, 只有sms
我没叫他回来,我只告诉他明天搞掂所有手续吧。
他问我是否呢一世都不可出去睡一晚,我回答:「你就晚晚出去吧, 不用回来」
最后, 他回了一句:「我以後每天晚上都回来交人,你满意啦?」
我不知他现在是否回来,若他回来,我离婚还是再忍吧?

原帖由 C9010275 於 10-7-30 02:48 發表
多谢你们的意见和鼓励。
但一切已成历史了,今晚他不懂回家, 已越了我的底线。我决定离婚。
我仲有一个打算,不知你们会否支持我?
我老公生意的圈子很细,得几 间 公司做呢行,我想去我老公至憎果间公司做,以我多年experience, ...

珍珠宮

原帖由 C9010275 於 10-7-30 03:01 發表
今晚我们没交谈, 只有sms
我没叫他回来,我只告诉他明天搞掂所有手续吧。
他问我是否呢一世都不可出去睡一晚,我回答:「你就晚晚出去吧, 不用回来」
最后, 他回了一句:「我以後每天晚上都回来交人,你满意啦?」
我不知他现 ...
如果你仲食得住佢,咪暫時忍下,睇清楚自己想點先囉!

複式洋房

你再忍忍吧,don't give up!!
你老公幾多歲?

伯爵府

我係你我一定唔會走, 我不會把自己的江山輕易畀人, 我要佢背負29的罪名, 拖死佢.

伯爵府

29就係29, 唔好給佢坐正!
我覺得你老公仍然愛你. 十幾年, 不好放棄, 你老公可能會有
回心轉意的一日,

加油呵, 為左bb, 要開心的, 生個健康快樂的bb出黎.
祝你早日走出困局.

大宅

好媽媽勳章

原帖由 C9010275 於 10-7-30 00:22 發表

但其实到医 ...

佢只想你系佢身邊照顧你, 因為佢覺得欠左你, 一個事業幾叻GE男人都好, 好多都唔識得處理感情事,都系一塌湖塗,其實佢地都好懦弱~~佢知你有左BB, 問題複雜左, 不知所措,吾知點處理同面對, 所以有咁反應~!

佢冇返來訓系因咩原因, 去左陪29?

返來訓系一早講好左, 應份GE,點解仲要講到系你迫佢呢!
系我,我都好嬲, 因為佢破壞左大家之間GE承諾, 或者佢正挑引你GE底線, 睇下你GE接受程度, 如果你忍佢不出聲, 佢就可以變本加厲, 所以一定唔能夠緃容佢!

你有冇把握仍然可控制到佢?依刻唔好離婚住先, 同意有MAMI所講,你有冇考慮處理個29?

大宅

好媽媽勳章

原帖由 C9010275 於 10-7-30 02:48 發表
多谢你们的意见和鼓励。
但一切已成历史了,今晚他不懂回家, 已越了我的底线。我决定离婚。
我仲有一个打算,不知你们会否支持我?
我老公生意的圈子很细,得几 间 公司做呢行,我想去我老公至憎果间公司做,以我多年experience, ...

或者可能你老公都會忌你三分, 同你咁多年, 你有咩料佢唔會唔知, 依D就系大家利益關系!
易地而處, 我系你, 如果佢已完全唔放我在眼內, 真系要去到離婚依一步, 我會來一招肉石俱焚! 離婚前我會安排好一切, 先好聲好氣, 令佢完全冇戒心下要佢比筆大數我先,
總之可以攞得GE資產就盡攞幾多, 扮委屈好,可憐都好, 然後再搞掂個29(唔知你明唔明我意思?有MAMI提及過的)

如果我有信心有能力系O個間公司做得好GE, 我會去試, 亦會用唔同手段去搶C6生意, 可能你會認為我絕,
我唔會比個29坐享其成! 分享我成果,自己掘個井到頭來比個29飲? 冇可能....

當年離婚, 我就系咁樣做.........唔同GE系, 我出左國,因為有幾個老細不嬲都知我做事能力, 所以一直都想撬我過去, 其中一個系外地的

但為大局著想, 當然盡可能都唔好離婚住, 唔系益左29, 無必要啫~~
唔系只有29會耍手段, 大婆都一樣可以,大家 "豆"奸!~
咪玩下心理戰先LO~~!
如果我系你, 我就同29"豆"耐力...唔理老公仲系咪愛我, 還是只系報恩好, 反正X太只有一個!

個女人都27唔卜卜脆,你老公唔會系貪佢嫩口, 或者佢地思想上或某方面好夾/個女人好就得你老公唔奇, 佢好肯聽你老公講野?你老公系佢身上揾到被崇拜GE感覺?? 唔知, 總之揾左同老公之間問題先, 睇下修唔修補得到, 做返我太太本份!

但記住大前題下你一定要食得住你老公!我意思系以柔制剛,唔好比佢牽住你行, 亦唔好迫佢, 唔好同佢硬碰硬, 系要智取來馴服佢贏個男人返來,令佢心甘情願聽你講O個隻!~

個29佢傷心就傷心飽佢~~一世比人騎住, 咪等佢3,40歲人老珠黃LO, 但佢這一世都唔可以有完整屋企, 唔見得光, 唔開心一世~~
你過得愈好, 你愈幸福, 個29就愈激氣愈嬲, 佢除左得唔到人認同外, 又唔可以好似你咁享有家庭樂~!唔可以成日見到自己個男人, 得唔到正常夫妻GE生活, 但佢又走唔到出邊WOR~因為到時佢都中女LA!你話佢幾咁痛苦.....

公爵府

唉.....男人有錢就身行

洋房

他终于五点回来了,大家设有交谈就睡了。他到现在仍未起身。你们全叫我忍,但我真的很辛苦,他亦很衰,想挑战我的底线。若他起身后不主动交代,我就算了。

原帖由 等運到 於 10-7-30 07:41 發表

或者可能你老公都會忌你三分, 同你咁多年, 你有咩料佢唔會唔知, 依D就系大家利益關系!
易地而處, 我系你, 如果佢已完全唔放我在眼內, 真系要去到離婚依一步, 我會來一招肉石俱焚! 離婚前我會安排好一切, 先好聲好 ...

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

你講得好岩
樓主你要考慮周詳
過新生活唔駛睇佢面色啦
原帖由 等運到 於 30-7-2010 07:41 AM 發表

易地而處, 我系你, 如果佢已完全唔放我在眼內, 真系要去到離婚依一步, 我會來一招肉石俱焚! 離婚前我會安排好一切, 先好聲好 ...

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

可以咁既咩
咁係報去邊到
等大家知多D
多條路點做
原帖由 helen_yee 於 28-7-2010 11:37 PM 發表
我朋友個老爺個2奶有左,甘我朋友既奶奶就唔知通知咩部,就捉左個2奶堕胎,個2奶個肚成7個月,我朋友話大陸未结婚唔可以有bb,除非唔知...知就要落左去,你做唔做到甘?? ...

首頁
23456...39

尾頁

跳至