潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

Re: 大口仔Super Fans 大募集

my_tabo,

you use the big one????
(咪用哂成張床???) :mrgreen:

Jasmine

侯爵府

Jasmine,

我未買之前都驚好阻位, 想買個細o既, 不過我老公話大個好攬d。買o左番o黎之後, 又真唔覺得好阻位喎, 我唔攬o既時候就推埋一邊囉!

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

my_tabo,

hehe.... 我都係驚阻位,所以買咗個細嘅!
(我都有個攬枕擺咗響牆角...)

另~我今日又買咗個膠箱仔lu!!

Jasmine

大宅

lamlam816:
嘩您有個半睡眼大口仔公仔呀,我都有一個.大口仔系列裡面半睡眼大口仔係最少有亦係最貴架.
我都有朋友問過我:(如果有一日我無哂錢要乞食吟你會唔會賣咗D大口仔?)我答佢話: (我唸我唔會賣,如果真係要賣我會唔開心一世仲可能會自殺或會問人借錢買返哂返o黎.)

my_tabo:
我用大o個個都無你講個D問題喎!

我個名叫林波仔

侯爵府

Jasmine,

咁你咪好彩囉! 如果好似我咁買o左個大o既, 就會攪到次次拆出o黎洗都好狼狽。

你買膠箱仔諗住放d咩呀? ?-(

minno_no_bobo,

你同lamlam816都有半眼大口仔公仔, 證明你o地都你大口仔o既忠實fans 喎!

你入番個攬枕居然冇我講o個問題咁好? 唔通係我有問題? 我由一邊套入去, 套到仲淨番六分一到, 就整極都整唔到入去, o係另一邊拉個攬枕芯, 隻手就抓穿o左個芯o既套喇! :lol:

大宅

JasmineBaby,
我本來都想買個大口膠箱黎擺亞囝d玩具,但係我老公話得果少少公仔唔抵喎,自己去實惠買個再買d大口仔貼紙貼上去咪得'law',激死我!
minna_no_bobo,
我唔止有一個半睡眼大口仔,等我再試下post上黎,不過試過幾次都係得d字同符號。
http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

版主

my_tabo & lamlam816,

而家買嘅大口仔多數都係擺阿b d 嘢law! (eg. baby food, 衫.... etc)

lamlam816,

咁你快d 學識post上黎la! 我以前都有見過開眼大口仔公仔,但係已經係好貴,所以無買到!

Jasmine

侯爵府

Jasmine,

哦...原來為放bb o野!

lamlam816,

我都好想見識o下半眼大公仔公仔係點o架! ?-(

大宅

呀!你哋知唔知泰國市中心個間伊勢丹內有間SANRIO SHOP有一套泰國版大口仔買呀!我年中去泰國時見到.買哂全套返黎唔洗一千蚊 (好低)不過我相信當時未出齊哂.
我個名叫林波仔

侯爵府

我聽過有泰國版大口仔, 不過就未去過泰國, 全套大口仔o野有d乜o野o架? 一千蚊? 真係好抵喎!

Hi all,

我今日真係 [size=medium]大豐收呀!!! :mrgreen: 我終於買番大口仔二十週年o個個掛牆鐘, 之前我冇買, 但係一直都覺得好後悔, 今日行o左o左六間精品店, 果然皇天不負有心人, 終於比我搵到;另外, 又買o左兩條二十週年款o既毛巾:一條係沙灘巾、一條係面巾, 同埋另一款面巾;仲有一個馬戲團款o既發聲cusion, 好靚o架! 我一睇就鐘意喇! 之後我o係另一間舖見到一個大口仔座枱鐘, d公仔全部都係立體o架! 大口仔好似"亞拉丁"咁o既種型, o個款鐘同系列仲有"新幹線", 好colourful, o岩晒擺o係BB房做擺設, 兩個鐘都一樣咁靚, 等我睇o下考慮一晚, 聽日先決定買唔買。

除此之外, 我仲買到三件我o既至愛──"車仔"(runabouts) o既精品, 車仔o野真係好少有, 所以我問老板:你o地呢度有乜o野"車仔"o野呀? 佢話得三件咋! 仲話近年"車仔"好少出o野, 所以我毫不考慮, 三件都買晒,包括閃燈音樂車仔、八達通掛頸套同埋浴室防水貼。 :mrgreen: :mrgreen:

版主

my_tabo,

我都想買條沙灘巾,but d 精品店無得散買,一買就要成set (3條), sanrio 就可以散買.. so 我都仲諗緊....

WAH..... 泰國版大口仔 ~ 1仟蚊有找.... 超抵wor!你成日都可以周圍去ka?聽見你出國搜尋大口仔嘅蹤跡. :mrgreen:

Jasmine

侯爵府

Jasmine,

我o個3條毛巾都係散買o架! 兩條係20週年款, 另1條係大口仔"pa"o係度面向白色雞雞(03'年款)。

男爵府

各位,
你好呀!我都勁鍾意大口仔的!以前讀書時就會買好多大口仔野,現在已經無再買了,睇會多d!
------Pochacco2001(Ming)------

侯爵府

Hi Pochacco2001,

你好呀! 點解而家就冇再買o既? ?-(

版主

my_tabo 寫道:
Hi Pochacco2001,

你好呀! 點解而家就冇再買o既? ?-(

Pochacco2001,
係law!點解無再買ar??? 又點解你個login名用Pochacco 嘅? Second Choice???

侯爵府

Jasmine,

我今日去o左"明思"買o野, d o野真係平過"甲班生"喎! d大口仔毛巾禮盒裝(3條), 好似都係$129.9咋!

我今日係day35, 呢幾日都keep住36.94, 36.96, 36.98度, 唔知今個月會唔會bingo 呢? 真係愈等愈心急, 不過我都知呢家o野好講緣份o既! 我希望一路都唔好比我見到mc啦! :-|

你就好啦...澄澄已經13個多月大喇! 係呢...平日邊個同你湊囡囡呀? ?-(

如果我第日bingo o左, 我有好多o野向你o地請教o架!

版主

my_tabo,

hehe.... 明思確實係平d, but 置樂嗰間仲平,不過好快賣哂, 真係手快有手慢無.

澄澄得5個月人仔咋!(平日係婆婆湊,weekend先係我湊番) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 我梗係祝你早日bingo啦! 唔好咁客氣wor! 咩請教jack!你有咩唔識,就睇吓我幫唔幫倒你! (我都係新手mami, 有咩唔識,請多多包涵!!! )

係le! 咁你有無響明思見到新嗰個暖水袋ar? 仲有個按摩cushion tim! (but 係 hk lic!) 我就歡喜個暖水袋多d!

Jasmine

侯爵府

Jasmine,

唔好意思...眼大睇過龍添! 我以為澄澄係03年10月出世呀! 我隻貓囡囡o岩o岩大澄澄兩年。 咁你平日放o左工去睇囡囡?

多謝先...我都希望早日bingo, 到我生o左bb, 你就唔再係新手, 係有經驗o既媽咪o架喇!

咦...你換o左張新o既大頭相喎! 澄澄眼大大, 成日都好似好好奇咁o既! 事實係咪o既o者? 我睇bb雜誌講:雙子座o既囡囡都充滿有好奇心個喎! 我隻貓囡囡就係超級好奇囡, 乜都聞一餐,乜都八一餐。 :wink:

我睇到有個大口仔著公人褲, 有個著藍色格仔恤衫, 都幾得意o架! 我見到o個個暖水袋, 如果冬天放o係床, 就一定暖笠笠喇! 我都見到o個個按摩cushion, 都幾靚o架! 有個雙面、頭大身細o既大口仔都好攪鬼。

而家多o左咁多大口仔o野都係攞licence o黎做, 不過有唔少都幾靚o既!

大宅

Jasmine&my_tabo,
想問下你地二十週年果套三件頭杯出面重見唔見到有得賣呀?亂撞又整到幅相出黎,等我我再研究下,搞掂就postd大口仔上黎,不如你地都post你地d珍藏上黎睇下。
http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

侯爵府

lamlam816,

我好似未見過二十週年套三件頭杯喎! 我淨係見過一隻保溫杯咋! 你終於成功post相上o黎, 希望遲d可以見到你d大口仔珍藏啦! 等我得閒又整o下先。 :wink:

首頁

尾頁

跳至