心聲留言

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 哈..鐘意就入黎傾下啦^-^

講d 野比你地知.........

琴日我係百住買橙, 咁total 有3 個c9(包括我) 係到揀, 點知有個係到係咁係個箱底到摷d 橙上黎 (都唔關我事),唔o岩就掉左佢(係掉番入個箱到), 如是者, 掉左8,9 個, 我同另外個c9 都唔敢揀住, 驚比佢個橙掉親.

之後佢仲係咁掉, 我終於忍唔住話佢" 太太, 你唔o岩都唔好咁掉啦, 人地仲要揀架, 你有d 公德心得唔得呀?" 佢望一望我之後, 就若無其事繼續揀, 不過就無再掉.

但我揀完行開去隔離到買蘋果, 佢又繼續掉!

都唔知呢d 咩野人黎架, 佢個小朋友又係咁望住佢喎.
多謝am 幫我搵個好英o既buzz 呀! 特此鳴謝!!!

大宅

d 道 d 人好好玩同好好人嫁, You will know later

Kitty 成日話.....會中毒嫁

hinhinmummy 寫道:
[quote]
波子媽 寫道:
kitty:
好心你就咪鬼玩carchu 啦.

carchu: 5d = five d = 快d 呀! un 唔 un 呀!!

我同carchu一樣, 諗極都係不明?[/quote]
已代刪除

子爵府

yee.........唔玩邊有得笑喎!

(唔好嬲, 玩下炸)...
hinhinmummy 寫道:
[quote]
波子媽 寫道:
kitty:
好心你就咪鬼玩carchu 啦.

carchu: 5d = five d = 快d 呀! un 唔 un 呀!!

我同carchu一樣, 諗極都係不明?[/quote]

子爵府

係呀, 係呀! 我就中哂喇, 飲6 豆湯都解唔到lu............(肯定carchu 唔明我講mug 呀) :mrgreen: :mrgreen:
[quote]
CarChu 寫道:
d 道 d 人好好玩同好好人嫁, You will know later

Kitty 成日話.....會中毒嫁

大宅

我是為各人dai 來歡樂小"大doi表" 專門給d beauty 玩 只要大定開心yau 何足gua che lar

[quote]
kittybuzz 寫道:
yee.........唔玩邊有得笑喎!

(唔好嬲, 玩下炸)...
[quote]
已代刪除

子爵府

阿大代,

喂))))))))) 比你d 英文字笑c 喇................
[quote]
CarChu 寫道:
我是為各人dai 來歡樂小"大doi表" 專門給d beauty 玩 只要大定開心yau 何足gua che lar

大宅

我un 我un 飲6 豆湯 解毒
[quote]
kittybuzz 寫道:
係呀, 係呀! 我就中哂喇, 飲6 豆湯都解唔到lu............(肯定carchu 唔明我講mug 呀) :mrgreen: :mrgreen:
[quote]
已代刪除

子爵府

畀面勳章

大頭仔佢番左一星期多d o既nursary, 琴日開始見佢有鼻鼻流啦. 唉.....d 人話小朋友一番學就好易病, 係真o架.

不過, 老師就話佢一日比一日進步喎, 今日會試下留到食完lunch 先接佢番屋企.

侯爵府

波子媽

甘都不un就死得啦.

做野先啦, 做完先全情投入傾過.

子爵府

畀面勳章

carchu:
唔通你為左追上呢個"長今熱" 睇番晒d 碟呀??

大宅

No, I just don't have time to do this why?

波子媽 寫道:
carchu:
唔通你為左追上呢個"長今熱" 睇番晒d 碟呀??
已代刪除

子爵府

今次咁醒o既??
[quote]
CarChu 寫道:
我un 我un 飲6 豆湯 解毒

男爵府

呢度實在太快勒, 做一陣野睇返轉頭都要成個字...

波子媽,
我個仔禽日剛剛一歲, 我係在職 mami 呀. 你哋用d字好得意, 我依家至知乜野係 '5d', 但仲未明乜野係'中毒' ?-( , 可以解釋下嗎? tks :mrgreen:

男爵府

hi, lovetsungtsung, 中毒, 咪即係成日都會上黎睇, 唔上黎個日個心會羅羅lun, 唔安落咁囉~ 明冇~
[size=medium]我既囝囝P 仔係2003 年7月16日出世架~~ :-D

子爵府

畀面勳章

lovetsungtsung:
我地講o既"中毒"係指中bk 毒呀!!
你唔覺上得bk 多, 就成日心思思要上黎吹下水嗎?? 就好似d 道友食白粉上癮中毒咁, 唔上會囉囉娟呀. hahaha.......

子爵府

呢樣真係一定架! touch wood 講, 真係好易"野"返黎架.

不過唔緊要啦, 大大下, 個人好成身菌, 就無咁易仲招架喇!

咁邊個feed 佢食lunch 呀?
波子媽 寫道:
大頭仔佢番左一星期多d o既nursary, 琴日開始見佢有鼻鼻流啦. 唉.....d 人話小朋友一番學就好易病, 係真o架.

不過, 老師就話佢一日比一日進步喎, 今日會試下留到食完lunch 先接佢番屋企.

男爵府

Ru3gakuen
我諗我開始毒發, 唔該一碗6豆湯

Ru3gakuen 寫道:
hi, lovetsungtsung, 中毒, 咪即係成日都會上黎睇, 唔上黎個日個心會羅羅lun, 唔安落咁囉~ 明冇~

子爵府

畀面勳章

kitty:
nursary 果度d 小朋友, 大多數都係自己feed 自己食o架啦, 不過, 因為大頭仔佢新, 未係好習慣 & 曉, 所以老師會幫忙feed 下佢, 又encourage 佢自己feed 自己囉.

子爵府

食緊肉鬆飽

子爵府

畀面勳章

lovetsungtsung:

睇你o既級數 & 發表數, 你上bk 都唔係好耐啫. 慢慢你就知.

首頁

尾頁

跳至