嬰兒醫護

跳至

首頁
45678...89

尾頁

大宅

畀面勳章

回覆 jassc2006 的帖子

呢個係西醫都冇哂辦法o既大難題。所以我在試生物共振希望可以濕疹/敏感斷尾。咁希望以後都唔洗再用類固醇囉....
我通常唔敢搽類固醇超過三日, 第三日就停手, 但有時忍唔住都會繼續搽, 因為bb真係好suffer, 訓唔到覺。
不過西醫唔係咁講, 佢地話一定要清哂先好停。

禁止訪問

別墅

Einet2009 你有無試用空氣清新機 + 去塵蟎嘅吸塵機呀? 會唔會又好d ?

別墅

係去塵蟎嘅空氣清新機 wow?

大宅

畀面勳章

回覆 jassc2006 的帖子

無試過,因為我間屋好大,唔會有用。

禁止訪問

大宅

阿仔己經做了兩次bioresonance,三次提升, 但似乎未見起色,都唔知幾時才能好, 你們是否是左右手各持一支金屬捧,佢地話是排毒,成個過程30 mins,

大宅

回覆 LailaiChan 的帖子

me too...食丁益生菌但每日3次poo poo...面頸未停過...但眼就淡了..

禁止訪問

大宅

畀面勳章

回覆 BRAT 的帖子

我個囡都係,睇進度,佢好咗好多,勁開心

大宅

回覆 Einet2009 的帖子

你就好啦....我bb昨日又發得好勁...R面R到流血....成晚冇停R....

大宅

畀面勳章

回覆 Maykhera 的帖子

我唸你個仔要慢慢來....bioresonance 原來真係好有效...睇住佢有好大進步。姐姐話佢仲差小麥, 塵蟎同mold都係中等...其他野已經 desensitate 咗, 進度好理想, 如無意外佢話做多兩次可以收工喎....
咁我問佢做完哂, 有冇機會返發, 佢話有, 但點都唔會係好似最初咁惡劣, 可能要做 follow up treatment 一兩次應該終身冇問題。佢話佢有啲病人 treat咗小麥之後, 一年之內狂食麥包之類, 搞到個敏感又返返黎, 但就只係輕微, 要再 treat...

大宅

回覆 Einet2009 的帖子

見到你話你個囡既進度咁好,真係好值得慶祝,我都book咗下星期帶我個囝去試。

大宅

lailaichan 和 BRAT

請問你們是否在旺角做共振﹖你地覺得點呀﹖現在有無改善呢﹖我下星期帶阿囝去試,想你地比些議見,唔該﹗

大宅

我仔由1個月大開始有濕疹,只在面部, 到而家十五個月大, (不過上年夏天完全沒出過, 我以為斷尾) 但今年冬天又開始出, 起初都不是太嚴重, 直至今年三月中, 我忍唔住同佢睇醫生(大錯特錯) ... 點知睇完醫生肚OR左兩日, 全身都開始出粒粒, 於是即刻睇過第二個醫生, 醫生話佢開錯藥, 再睇第三個醫生都係咁講, 呢個幾月, 我睇左8次醫生, 轉左四個醫生,無數的類固醇和抗生素, 但仍睇住阿B由紅點變出水再出血, 血枕頭, 被舖, 血衫... 我個心真係好拿... 今日睇住佢下巴有滴大過黃豆既血, 我真你好痛....
頭先用左四個鐘睇哂你地既POST(包括洗EC個TOPIC), 真係心同惑受, 身邊好多有心人的方法都想試, 但又怕害左阿仔... C6又不幫忙, 有時又發阿仔脾氣, 鬧佢同打佢, 令我覺得好無助.阿仔差左又怪你用的方法不好..
在此希望所有濕疹BB快D好番, 各位SALES可以有點良心就好了...

大宅

近排你個囝囝點呀﹖現在總共做咗幾多次治療﹖

大宅

回覆 華太太 的帖子

實在辛苦到冇時間上來, 兒子到現在情況不太大轉變, 不過聽人話用臭草沖涼得, 又去試緊, 未知得唔得, 不如你等多一會看大多回覆是得的先去試, 因為磪實很貴, 我做個間是金鐘的

大宅

我bb好快又做第7次...有時覺得好d...但唔過3日又發番...唔知幾時有真正效果...好煩

大宅

回覆 LailaiChan 的帖子

謝謝你回覆﹐祝你個小朋友早日脫離濕疹。

大宅

May,

作為母親眼見兒子受苦已經很心痛,加上你兒子比人嚴重百倍,明白你比我們更苦啊﹗治療師有沒有說還要做多少次﹖

首頁
45678...89

尾頁

跳至