嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

"首先西醫是強調你可以塗多少次,不同地方會處方唔同嘅藥,絕對不會叫你不停咁塗,只要痕任何地方任何時間都可以塗,面可以塗,甚至乎性器可以塗,怎會咁無醫德,錢真係可以令人咁埋沒良心, 呢d禽獸醫生, 一定要嚴懲,否則只有更多受害者, 現在都好痛恨自己推個仔去死, 害死這小人仔, 還有漫漫長路要行, 點算,"

Agree.....
西医處方steriod是很小心and allert 的, 絕對不會叫你随時都可塗, 這是極不負責, 為金錢而出賣良心的行為!
雖然我不是受害者, 都對佢所為感到憤怒和為受害人感痛心!

民房

你地講下講下攪到我好心寒.個陣每次佢都會問我一日搽幾多次,我答佢3、4次,佢仲叫我搽多d

民房

同埋大家睇佢之前都有睇過西醫、搽過類固醇
但都冇佢效力咁神奇,係令我最不解

大宅

引用:同埋大家睇佢之前都有睇過西醫、搽過類固醇

原帖由 parfaitts 於 11-11-18 發表
同埋大家睇佢之前都有睇過西醫、搽過類固醇
但都冇佢效力咁神奇,係令我最不解 ...
我冇睇過佢,之前更完全冇聽過呢個中醫。我估可能成份多好多,我囡睇兒科係開1% Uni- cort Cream類固醇藥膏。睇過中醫,人哋都只係開中草藥沖涼。

洋房

bfh srtj

yoyoleung39  你又知佢d藥膏係大6做,你同佢好熟呀?  發表於 11-11-20 00:21

大宅

引用:我而家都有睇佢搽過一次佢d藥膏++我覺得佢d

原帖由 artz1995 於 11-11-18 發表
我而家都有睇佢
搽過一次佢d藥膏 我覺得佢d藥膏堅係無乜效-_-
反而佢d藥丸我覺得真係幾有效
"無啦啦" .....?

洋房

Jellypig 發表於 11-11-18 17:46
"無啦啦" .....?
大陸人乜都做得出;o)

王國會長

王國會長

artz1995 發表於 11-11-18 17:27
"佢d藥膏係大陸造 大陸人好多都無品 你唔比佢無啦啦痴左邊條線溝左d西藥落去-_-?"

你呢個藉口行唔通喎.

http://news.sina.com.hk/news/2/1/1/2489725/1.html
"但堅稱藥膏是「祖傳秘方,自己『溝』了很多年,一直不知道(含類固醇)」,事後已停用該藥膏。"
藥膏係『祖傳秘方』自己『溝』出來, 秘方又點會咁容易比大陸造, 唔怕人家抄左佢秘方

yoyoleung39  最衰係比人拉o左之後都仲有賣藥膏比人  發表於 11-11-20 00:25

禁止訪問

洋房

瑩瑩老豆 發表於 11-11-18 18:20
你呢個藉口行唔通喎.

http://news.sina.com.hk/news/2/1/1/2489725/1.html
d廠咪又係係上面- -

yoyoleung39  你擺明就係槍手la.  發表於 11-11-20 00:26

伯爵府

引用:我而家都有睇佢搽過一次佢d藥膏++我覺得佢d

原帖由 artz1995 於 11-11-18 發表
我而家都有睇佢
大陸人減料都來不及了,會自掏腰包摻類固醇和水楊酸!不如你怪農夫種中藥時加類固醇好了,現在受害的不是你,你有資格叫人家不要對他下評論?如果最後查出是他自己加的難道你幫他賠償?

這世界唯一不變的就是變

大宅

我而家都有睇佢
我冇睇過佢,但點解中醫食藥丸。
藥丸有物嘢成份,佢有冇話你知?

別墅

真係估唔到依家都仲可以有人好意思走出黎維護佢,唔通佢開D藥出左問題,害到D小朋友同媽媽雞毛鴨血,只要講句唔知有類固醇就唔駛負責任?佢好無辜好冤枉咁?我覺得如果有人蓄意為左圖利而毒害別人既人好無恥, 同樣地,如果有人蓄意幫這些無恥之徒在網上散播假消息的話,同屬無恥。

珍珠宮

大廚勳章 BK Milk勳章

我而家都有睇佢
十月初去睇過冼醫師一次, 開左七天類似"保濟丸"狀濕疹藥及沖涼藥, 佢重話戒埋口包好, 點知愈來愈嚴重.

王國會長

王國會長

artz1995 發表於 11-11-18 18:09
大陸人乜都做得出;o)

應該話為省成本乜都做得出, 會"無啦啦痴左邊條線溝左d西藥"類固醇落去就點都唔信.

王國會長

王國會長

V.G 發表於 11-11-19 12:20
真係估唔到依家都仲可以有人好意思走出黎維護佢,唔通佢開D藥出左問題,害到D小朋友同媽媽雞毛鴨血,只要講 ...

真係難得有人刻意開個id (註冊時間11-11-18 17:10) 來撐個無良醫生 (
回帖數 3).
但何不去做佢代表律師到時同個法官講"佢都可能比人害?" "佢d藥膏係大陸造 大陸人好多都無品 你唔比佢無啦啦痴左邊條線溝左d西藥落去" 云云

複式洋房

呢個衰人, 8月已經被警方起訴, 如果佢真係在不知情既情況下用類固醇, 點解唔通知病人呢? 如果真係被人害, 只要佢稍為有些少良知, 係咪好應該同我地講, 叫大家即刻停用??? 我11月頭先打電話問佢有藥膏未, 佢兩公婆仲口口聲聲話未有貨, 遲d先有. 隻字不停d藥膏有問題, 仲叫我用埋屋企個d, 慳d用.

宜家佢件事揚左, 佢當然話自己唔知啦, 收錢時又唔見佢話唔知!!! 我地呢班有濕疹小朋友既媽咪, 已經面對好大壓力, 日日見到佢"r" 痕 'r" 唔停, 周圍都損洒流洒血.....晚晚無覺好瞓.... 成日比人問, 係咪陀住佢唔戎口呀, 搞到個仔咁....... 宜家仲要同個仔去睇左d無良醫生..... 我真係好對佢唔住!!!

究竟個衰人係咪只係醫學會聆訊咁簡單???? 佢大把錢, 除牌真係益左佢, 駛唔駛大家出嚟頂證佢???? 我義不容辭.

yoyoleung39  我都係.  發表於 11-11-20 00:31

大宅

bellama

我也出嚟頂證佢???? 我也義不容辭. 怎能讓這禽獸消遙法外,
昨天帶住阿仔去睇西醫皮膚專科,從表面睇唔到太多問題, 他只能寫信轉介睇內分泌科, 皆因他說內裏衍生其他的問題他不懂, 如又要知嘅就睇分泌科, 再約時間, 又要返工, 又要不停睇醫生, 真慘,

男爵府

回覆:明報:冼麗生涉違法被捕 名中醫濕疹膏含類固醇

投訴衛生署吧。咁遲先通知市民。我寫了信啦
跟住再去申訴專員公處投訴衛生暑行政失當

複式洋房

剛剛同阿仔睇完醫生, 阿仔有臉圓, 長不高既情況, 醫生要佢驗血, 驗小便, check 腎上腺, 骨質, 始終用了咁長時間既激素, 可能會有影響. lailaichan, 要睇內分泌醫生? 我同阿仔睇兒科咋, 我估驗血應該都穩陣既.

無錯, 點可以比呢個禽獸消遙法外??? 我地一定要為小朋友討回公道. 我會主動聯絡警方, 睇下需唔需要去頂證佢.

我都有投訴衛生署, 但係佢比左個CRU電話比我, 完全係癈既, 3日後有個什麼中醫藥助理回覆我, 完全9唔答8.. 只係話會檢討機制. 我會學happy_day07, 寫信去申訴專員公處投訴衛生署.

其實, 比個禽獸害既, 又豈只三百幾人!!!!! 有d人, 可能睇佢好短時間, 又或者唔覺得有乜野病症, 所以無聯絡衛生署. 看看之前係bk討論冼麗生既thread, 已經見到好多人去睇佢, 有d甚至係幾個月大已開始睇. 我想起自己當時仲當佢係再世華陀, 仲有, 佢老婆個副惡形惡相, 愛理不理既衰樣, 真係火都嚟埋.

首頁

尾頁

跳至