嬰兒醫護

跳至

首頁
34567...21

尾頁

別墅

回覆 sickbanana 的帖子

sickbanana...你系唔系上星期五都有去睇余大夫呢?我果日同個太太搭訕咗兩句,唔知系唔系你呢?

別墅

回覆 第二任媽媽 的帖子

第二任媽媽,d資料之前pm咗畀你啦,唔知你去睇咗未。余大夫果度平日如果預約定都唔使等太耐,周末可能會多d人。至于價錢,佢個website都有講:
  • 中醫初診:$90
  • 中醫複診:$50
  • 濃縮中藥:$68 (每日)
希望佢都幫倒你女女啦!

男爵府

係呀, 12點幾, 有2個小朋友好似係親戚, 嗰個係咪你呀, 我仔睇取一星期藥商$480, 佢話比咗9折, 只係2個幾星期睇住佢長咗好多肉, 尋晚佢訓著我摩住佢個肚仔同手脾d肉感覺好正好滿足

伯爵府

回覆 laiyuet 的帖子

laiyuet,

唔該晒妳呀, 我都有上網睇佢o既資料, 題外話 : 睇相, 余醫師好似好後生,
咁果度話一日藥o既價錢, 咁請問一日係食一劑, 定係一日食 2 - 3 劑架 ?

thanks!

子爵府

牛年勳章

laiyuet,

唔該pm余醫生資料, 我囡囡咳左好耐, 睇左7次西醫, 都仲有好多痰, 瞓覺仲趺到cc下, 想同佢清左d痰, many thanks!

別墅

需然我個小朋友唔係成日病, 但你地講都余醫師咁好, 我都想要佢d資料, 大吉利是真係有事想睇中醫都有record 係身啦,
pls PM me, thank ([email protected])

複式洋房

我個女都是,2010年尾咳到肺炎,之後就不停有鼻敏感同哮喘,一個月都三四次,想試嚇中醫,唔該PM我,thanks!!!!

別墅

回覆 第二任媽媽 的帖子

系啊,醫師系好後生架渣。我以前一直相信中醫師應該系老d先夠經驗好d,不過睇過佢之後就令我改觀啦。

藥方面呢,一般系一日2劑至3劑,我見佢如果系要醫治一d即時架病癥就系一日3劑,調理就通常系2劑,唔知有冇估錯。但無論系2劑定系3劑藥,就系一個價錢。

伯爵府

回覆 laiyuet 的帖子

唔該晒, 咁聽落價錢又唔貴喎,
我依家睇開果個, 3日藥, 一日3濟, 都要 300蚊

別墅

回覆 sickbanana 的帖子

我仔仔就高大開果種,食嘢方面佢不嬲都食的ok 多,但就唔肯食菜,超級揀飲擇食。反而之前成日病先令我最擔心,不過而家我都好滿足啦,佢自從睇完余大夫之后,到而家應該有2個幾月囖,都冇再病啦。希望從此順順利利。

洋房

我個仔以前成日都要去睇醫生,真係一兩個星期發一次燒,每日都係好擔心咁去探熱,即使探到溫度OK都會以為係支溫度計有事,自己都SHORT SHORT地。而我其實對睇中醫同西醫都冇所謂,有D人話唔好食抗生素,我當時都冇所謂,因為我覺得醫生開得就可以食,因為我冇相關知識去判斷D藥好定唔好,要食定唔好食,因為我就係信醫生。有時老婆會同醫生講,唔好食呢D藥,我都會叫佢唔好講,因為我地唔係醫生。

但時間過左一排,阿仔D燒成日都唔斷尾,三更半夜開車去醫院,D醫生一定話:咁高溫(有時39度幾),一定要留醫,咁我地當然唔係太想啦,因為好人好者點會想個仔住醫院,跟住醫生一定話,您可以唔留院,不過後果自負。有時我同老婆都諗,留院都好,因為醫院可以檢清楚D,但係,成日都係話病毒,但問題係,醫院檢完都唔知係咩病毒,最後就因為情況好左就出院。出院之後其實未完全好番,所以過左幾日又燒,又再去搵醫生!!

睇左余中醫都有個幾月,真係好彩,阿仔已經冇再燒,真心講,唔知係D中藥好定係點,我只係知道斷左尾,呢個情況以前睇西醫係唔會發生的,以前係非常之反覆的。

做人父母的當然希望小朋友健康,我會建議大家如果小朋友唔舒服,都試下睇中醫,雖然我以前唔過問醫生俾咩藥個仔食,但現在不得不承認, 抗生素好有可能係令個人越食越弱,越食越多問題的,一方面抗生素好似可以係一刻醫好個病,但經過過去年幾,有時我反而會覺得抗生素係病的根源!!

別墅

我都想要余e師d資料啊~~
可唔可以E-MAIL資料給我啊`~
萬分感謝....
[email protected]

別墅

我個仔成日感冒同咳,一個月更有一次要睇e生,又要食抗生素咖...
我都想俾矩試下中e啊...
想幫佢調理下身體啊~~

洋房

laiyuet

Can you pm the contact details to me also?
Thanks!

洋房

laiyuet

Can you pm the contact details to me also?
Thanks!

洋房

laiyuet

Thanks!

複式洋房

樓主,煩PM資料給我!!!!謝!!!!

大宅

Please PM me, thanks!

男爵府

好媽媽勳章

樓主,煩pm d資料我啦!thank you!

複式洋房

回覆 hudsonchui 的帖子

可否 pm 個中醫名同地址給我, Thx

首頁
34567...21

尾頁

跳至