論盡家傭

跳至

首頁
23456...24

尾頁

別墅

大宅

回覆:好想聽下d姐姐趣事或傻事(^.^)

將我買番黎盒吞拿魚(魚生)當豬肉啄成肉餅準備烝比亞囝食

50246419  吞拿魚肉餅   發表於 12-10-15 15:16
I love baby

大宅

我個姐姐慘事, 我姐姐沖涼的時候, 因為佢沖涼地方果到門係扇門,如是者姐姐沖涼既時候我個仔(2 歲) 成日走去失驚無神咁撞開佢到門, 跟住就會聽到尖叫醒。。。事關我捉唔切我個仔, 跟住我就會同呀仔講你咁樣要同姐姐結婚呀。。。

別墅

畀面勳章

笑c左

子爵府

引用:第一次整雜果沙拉,mix 好材料和醬+sickmil

原帖由 余魚媽 於 12-07-30 發表
第一次整雜果沙拉,mix
好材料和醬 sickmilk 後,竟落鑊炒::
呢個正

複式洋房

版主 的帖子

印姐姐快完4年, 而且攪埋續約. 上星期有晚, 先生返工夜了, 回到家. 姐姐開飯比先生, 仲好好地放了杯水. 點知, 係用左我杯 :-O. 已4年了, 仲未分到我和老公杯.....我和老公杯, 雖然 style 似, 但公仔好唔同...

伯爵府

2024年龍年勳章 我的育兒心得勳章 有「營」勳章 叻叻勳章

回覆 arwing113 的帖子

我個前印印:
有日我趕住出門口去街, 叫個工人幫我拑定lift, 我出到去, 見到佢拑咗"上", 我問佢點解? 佢話: 拑部lift上黎呀麻!

WinnieKitHei  哈哈~~~比佢激死~~  發表於 12-10-10 02:10

禁止訪問

好媽媽勳章

版主 的帖子

男爵府

呢個post好正!笑死我

男爵府

引用:將我買番黎盒吞拿魚(魚生)當豬肉啄成肉餅

原帖由 lv222 於 12-08-18 發表
將我買番黎盒吞拿魚(魚生)當豬肉啄成肉餅準備烝比亞囝食
Funny...味道如何先?

子爵府

2018復活節勳章

有次係超市買左一大袋野返屋企, 好似平時咁叫佢分類放好,轉頭見到盒雪糕三文治返屋放係平時放面包果櫃面.....

我跟住問佢, 知唔知果盒係咩嚟, 佢話"sandwich".

然後同佢講, that is ice-cream, not sandwich!!要放入冰格架!!!

子爵府

我工人試過開左罐地們雜果之後用水喉水續粒續粒洗

karenlohy    發表於 12-9-30 02:03

子爵府

重複

男爵府

我前工人d傻事真係不能盡錄, 見你地講得甘開心, 我都黎講吓先

話說個印印果時要每日下午帶呀仔去平台玩, 玩完上黎幫呀仔抺乾淨D手手腳腳, 俾我發現佢抺得吾夠乾淨我會叫佢再抺, 點知就出事啦

又一次佢同亞仔沖完涼同我講, 佢話亞仔隻小腿卒左好耐仲係黑色, 我頂! 果D吾係烏糟呀, 係瘀左呀

男爵府

我家姐姐連早上8點到中午12點問她幾個鍾,她要數手隻先答到我

大宅

引用:我家姐姐連早上8點到中午12點問她幾個鍾

原帖由 Cocoyuan 於 12-08-20 發表
我家姐姐連早上8點到中午12點問她幾個鍾,她要數手隻先答到我
您姐姐已很好,我家姐姐連問佢one hour 後即幾點都唔識,教左好耐至識,但唔知遲d仲會唔會記得

I love baby

侯爵府

我家姐姐 初初 唔食豆付卜, 我問佢点解剩底 d 野唔食, 佢話佢唔食 pork.

Mandy7799    發表於 14-3-7 15:26
一女子  gag黎架XXD  發表於 14-3-6 23:59
50246419    發表於 12-10-15 15:19
WinnieKitHei    發表於 12-10-10 02:14
karenlohy    發表於 12-9-30 02:05
hilewo    發表於 12-9-24 16:49
jomehjek    發表於 12-9-20 14:02
anna_my_baby    發表於 12-8-22 02:08

男爵府

有「營」勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

有次朋友上黎打邊爐 買左D蠔叫佢洗乾淨 跟住佢拎左碗 灰灰白白豆付花咁嘅物體出黎(我果時MM行開左) 個個都好奇以為我又發現新火鍋材料 大聲問點食架
當我出到黎真係R哂頭 問咩黎架

原來佢將 D蠔剪哂黑色D裙邊不特止 仲隻隻劏開哂個肚洗哂裡面D黑色野 好心機到呢

鴨媽  我個工人都試過, 仲話呢D內臟要洗左佢, 頂!  發表於 12-10-21 10:52
WinnieKitHei  哈哈~~~笑了~~~  發表於 12-10-10 02:14

別墅

我都睇晒各位既趣事, 真係笑到有眼水出架, 不過我都覺得各位媽媽其實對自己既工人都好好, 所以呢D事都係開心既, 我都有D舊工人既分享下, 未必夠其他人既好笑

1. 當日去左BBQ, 姐姐同小朋友玩, 玩左30分鐘左右,
叫姐姐帶小朋友返來食野先, 咁姐姐諗住叫小朋友自己去燒野食,
佢就同小朋友講"快D啦, 燒自己先啦, 餓啦",
咁我地成家人就話, 係自己燒, 唔係燒自己呀????
姐姐先發覺講錯左, 大家就係到係咁勁笑

2. 小朋友跟左姐姐講"我地想去玩公園"

3. 我同小朋友磅重, 姐姐又磅, 咁我問佢幾重, 佢話同哥哥一樣,
我就諗邊有可能一樣, 原來佢將"磅"同"KG"攪錯左,

大宅

引用:我家姐姐+初初+唔食豆付卜,++我問佢点解剩

原帖由 chan328 於 12-08-20 發表
我家姐姐 初初 唔食豆付卜, 我問佢点解剩底 d 野唔食, 佢話佢唔食 pork.
我喺巴士笑咗出聲

首頁
23456...24

尾頁

跳至