嬰兒醫護

跳至

首頁
23456...23

尾頁

大宅

我個b在27weeks出來,心情不好,個腦一片空白,未接受到早產

複式洋房

Vicky_chan: my baby stayed two and half months at hospital.please not too worry with your baby. Be cause he had double size of my daughter. I think he can leave much earlier than mine.your case is much easier than me.

Sze123: please see my post earlier, my friend's daughter was born at week 25.1, now she is a very clever two years old girl. Not too worry, face it with positive.

複式洋房

我bb喺出世第四日醫生話佢有壞死性腸炎仲腸穿孔所以要做手術,依家仲未過危險期,昨天去探佢,小b已水腫到成個機械人咁多位早產媽媽有冇本人慮似個案可否幫幫我,thx....

複式洋房

BK Milk勳章

我29週今年2月生,可唔可以加入一齊分享呀?而且有無絛facebook開group呀?:

複式洋房

剛於facebook建立咗"早產BB會", 等緊大家一齊傾 :)

複式洋房

kikicandy: 請check pm!

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

lemonade119 發表於 11-7-26 10:06
剛於facebook建立咗"早產BB會", 等緊大家一齊傾 :)

我add左啦, accept 我啦, 我係第二part傾過的, 我有兩個早產小朋友, 但大女現在7歲半, 細女都歲半啦

大宅

Facebook點add你們

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章

我個女35wk出世, 1.795kgs, 而家15個月, 已add facebook la.... waiting accept.....

大宅

畀面勳章

回覆 monsterboo 的帖子

monsterboo唔好意思, 咁遲先覆你...作死個BK 無話我知有人回我帖...呢排又好少返嚟呢個POST!
BB 好嗎? 可以食奶未? 依家你有餵人奶嗎?

BB 如果可以食奶, 就可以快啲增磅, 咁進展又會好好多架啦! 餵人奶嗎? 要勤力, 唔谷都好, 3 至4個鐘就泵一次, 食多啲, 瞓多啲, 飲水飲湯都好都要多...保持心情愉快 (好難, 但係都要盡量) 咁就會多啲..我地呢啲唔可以埋身係要好努力先得...我嗰時都係本住要俾BB 最好..所以好努力! 你都要加油呀!

大宅

畀面勳章

回覆 sze123 的帖子

sze123, 放鬆啲, 早產已經係事實..BB 需要你呀..我當日喺NICU 識左個26週早產媽媽同BB, 依家BB13個月, 都不知幾可愛又精靈, 唔好担心! 你準備下自己, 第日BB出院你就有排忙架啦!

別墅

我想問下大家,點樣可以令BB長番多D肉呢?雖然醫生話BB算重得好,但係佢都唔係好長肉,仲係細細粒粒咁....真係好擔心,同埋你地既BB有冇成日都有肚仔脹的問題呀??同埋有咩辨法可以解決肚脹的問題呢?
THANK YOU ALL !!

複式洋房

sze123 發表於 11-7-26 21:09
Facebook點add你們
係LA???點ADD你們呀?

民房

我都係FACEBOOK 都 ADD 左 ,請受ADD

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章

Hello, I want to join the facebook group too. How to add please?

大宅

please add me to group!

別墅

我個囡23w6d,31號出世。(唔知點解穿羊水)喊死我同老公。
囡囡係QM NICU。好擔心。頭兩日未出得院喊到死。其他媽媽有b錫同餵好jealous, 同覺得好唔公平。而家返左屋企就好d啦。

囡囡情況算穩定,啱啱去睇完佢,我地心情都好好多。
真係乜都要一步一步慢慢黎。

洋房

回覆:JuniMaxi 的帖子

Bb曾經三至四級腦出血,我都唔知可以點面對,而家心漏,要等做手術,樣樣都好難過。

JuniMaxi  yes, very hard to deal with it..... I hope your baby handle the surgery well and recvover soon!!  發表於 11-8-3 23:40

洋房

回覆:monsterboo 的帖子

係咪Facebook group?

大宅

畀面勳章

係呀, 係facebook group 呀, search "早產bb會"啦!

首頁
23456...23

尾頁

跳至