心聲留言

跳至

首頁
12345...13

尾頁

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

可惜,我三十幾歲人都未曾遇過一個

嘻嘻.... 我四十幾歲都未遇到架喎.....

當我開心時, 講比人地知, 人地會以為我曬命...

當我唔開心時, 講比人地知, 人地聽左同我揚曬出街....

gigiic  令我諗起 '莫在失意人前說得意事'  , '家醜不出外傳' , 如果你認同的話, 剩得呢兩句就夠煩喇!  發表於 11-5-2 22:46
悲歡離合總無情
一任階前點滴到天明

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

全中.

原帖由 catfitfit 於 11-3-22 13:02 發表

嘻嘻.... 我四十幾歲都未遇到架喎.....

當我開心時, 講比人地知, 人地會以為我曬命...

當我唔開心時, 講比人地知, 人地聽左同我揚曬出街....

男爵府

我成日比家人罵我, 太顧朋友, 只要朋友明示或暗示, 我都全力幫忙, 不是想有甚麼回報, 但需要人幫時, 就算明示都好似受到朋友莫大恩惠. 我比人的感覺是外向, 積極, 多朋友, 但一到有問題出現, 想找人幫, 原來係無一個理我. 在兩年前, 仔仔出現情緒問題, 我出口找朋友幫手, 他們都只是聽下就算, 我亦不好意思找人幫手, 到了今年我終於情緒爆煲, 見了精神輔導員, 才能向前踏步. 其實, 我見精神輔導員, 只不過將自己的屈住的情緒講出黎, 輔導員比我一個保密及抒發的空間, 不加批評, 只帶正面信息, 這樣, 我就抒緩左, 再一次大步向前.

原帖由 tedghost 於 11-3-22 16:41 發表
但我要仔仔受浸, 又真係要求人

大宅

原帖由 tedghost 於 11-3-21 15:28 發表
我連一個星期都冇一個朋友找我, 我有返教會亦有小朋友, 我亦常幫人, 但我身邊嘅人通常只會在揾校/考唔到學校時揾我, 我有好多親戚响名校教, 甚至做主任, 我亦曾經幫過1-2個人由考唔到, 最後變成功入到, 返教會坐响兒 ...

由呢一段說話,我feel到o既你你好重視/好care人地點睇你,用名校/屋邨學校黎做標準,一個人o既價值不在乎佢識幾多名人、名校親戚,一個人o既價值,係佢點睇佢自己。

你係返教會o既,莫非都唔明白咩野叫心靈上o既富足?

我唔信教,但我相信我比你明白心靈上o既富足,我成日同我老婆講,生個女出黎唔係要control佢,如果佢將來夢想係做清潔,我都會支持佢,因為呢個世界唔會個個都做到律師同醫生,每個職業>>引申至每個人都係有佢o既價值,最緊要係尊重別人、尊重自己,同埋be happy~~~

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

瑪瑙宮

me 2. 以前有個同事好好做左好朋友, 好多野我會講佢知, 後來發覺佢唔會, 可以話係我咁蠢當人地係朋友, 重有係主動搵得佢多, 唔搵佢佢就唔會搵我, 所以都係同人 keep 個距離好 d. 有咩上 bk 講重好.

原帖由 曲曲 於 11-3-24 16:07 發表
曾經以為有個可以講心事嘅朋友
最後發現自己只係一廂情願
幸好佢唔會將我嘅嘢周街揚

依家唯有合埋個嘴關起個心
心情唔好就上BK八卦下
同D同事嘻嘻哈哈過日子
好無奈但沒法改變 ...

gigiic  me 2, 最重要係攞個心出嚟人哋當你狗吠.... 以前試過兩次, 我諗我唔係好識選擇朋友...  發表於 11-5-2 22:59

禁止訪問

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 belief 於 11-3-21 17:06 發表
我都係 打發時間上bk

me too

瑪瑙宮

叫人去 m 記都有, too bad, 不過睇到佢真面目都好.

原帖由 曲曲 於 11-3-24 18:53 發表
我嘅情況同你差不多
又係只有我講無佢講
只有我主動搵佢關心佢擔心佢
有晚差不多12點同老公嘈完好唔開心想出去散下心
SMS佢得到的答覆係叫我去24小時M記
真係好心淡
我無諗過要佢陪我, 其實都只係想搵人呻下
佢竟然 ...

別墅

我都係

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

唔好咁灰, 大家做個朋友呀
你地有小朋友, 又有老公, 都好好啦, 我識人真係一世人無拍過拖, 無朋友, 唔洗諗結婚生仔啦

別墅

你地有老公都好d,,我係離咗婚而個女都18歲,我個人想法好灰的,,成日諗個女過幾年嫁埋人,我都幾狐單..

我仲要親戚都唔多個喎

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

畀面勳章

支持支持
原帖由 曲曲 於 11-3-25 02:40 PM 發表
大家就喺bk呢到做個朋友
互相支持鼓勵
有乜唔開心上來講下傾下

alicealice313  支持  發表於 11-4-1 22:22
''WhAt We sHouLd dO iS nOt forGet,buT to FoRgivE"

首頁
12345...13

尾頁

跳至