自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2313 發表於 24-5-6 11:59
伯伯係咪應該取回自己應得款項,做自己開心想做的事呢?好像追夢一樣都未必功,伯伯或許甘願一試。 :happ ...

我諗阿伯同你一樣咁諗,所以先嬲啲仔女!你同阿伯啲思維近似呀

男爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-6 20:40
同意,攞曬啲錢但係又唔理佢, 唔聽佢電話 , 女婿仲要粗口鬧, 真係想個老豆好應該留返十萬8萬畀佢 , 同 ...

除咗定期之外,阿伯應該仲有啲錢,如果冇錢,邊有咁多錢買十幾萬手錢,十幾萬戒指,頸鏈!
可能啲仔女見阿伯應該有一百幾十萬可以慢慢用,點知個大陸婆咁勁,咁快cap咗幾十萬,仲要cap埋份定期

男爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-6 20:50
其實個女攞曬啲錢,都可以同佢老豆講會每月畀返生活費佢,而唔係完全唔采佢囉, 而家好明顯係搶曬阿伯啲錢 ...

都冇聽過個女嗰面點講,依家都係阿伯片面之詞!
可能啲錢係阿媽都有份?可能幾兄弟姊妹等個大陸婆撈唔到油水,知難而退,然後再比返佢?又可能依家都有比錢佢?
阿伯自己都滿口大話,佢話份定期係雙簽,但自己一個同大陸婆走去攞錢?自打嘴巴,佢明知係單簽!

男爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-6 21:03
一樣還一樣 ,始終啲錢係阿伯嘅,個女轉走曬但完全唔聽個老豆電話,唔理佢, 其實講得衰啲仔女都一樣係貪 ...

大陸婆已經攞咗30萬手飾,手錶!應該仲有cap現金!
如果明知嗰女人呃錢,做個女唔比佢都算做有原因!
不過,女婿同個大女講粗口,問老豆幾時死真係太差!太過無禮!

男爵府

平平無奇2 發表於 24-5-6 22:51
其實大家好似唔洗審就判咗阿伯一定係俾人呃、然後佢賺嘅錢就要俾後人去安排分配。如果大家估錯咗呢? :ques ...

Kk園騙案的主角,都以為自己冇俾人呃!
如果唔係呃阿伯錢,使唔使1個半月就攞咗3x萬手飾,依家想再100萬,連賠11萬息都要拿出嚟,6月到期,3月話囉,咁急做咩?
如果真愛,要咁急要錢?真愛,可以捱下窮囉!

男爵府

bkpokk 發表於 24-5-6 23:43
而家幾好 , 仔女保管d錢 . 阿伯又有得玩 . 只係大陸婆出錢出力

我都係咁話繼續咁落去,可以維持到3年,阿伯就贏曬!不過,唔知大陸婆忍唔忍到3個月!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊