自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

LedTV 發表於 24-5-6 20:02
連女婿都咁同外父講嘢
真係好差

啲子女兼女婿真係好差!
轉走錢,就換門鎖,拒聽電話,電話騷擾,粗口辱罵,斷絕來往⋯⋯眼中真係得一個錢字,差!
亞伯依家住嗰女人屋企喎!睇咗個女人可以係電視承諾照顧何生一生算係咁啦⋯⋯
件事真係要放長雙眼睇啦!

男爵府

beautyttt 發表於 24-5-6 20:43
睇電視聽到亞伯話原本方便比细女繼承,但個女人即刻話唔後繼承,係處理。
唔係為$,為乜咁緊張d字眼?
...

女人一定係為錢啦,報東張都係為錢。
講真點解要用錢來考驗所謂真愛,年輕人尚且不能,何況對一個老人。
啲錢係亞伯嘅,由一開始聽到呢件事,已經覺得子女處理不當,再睇埋呢集東張,更加覺得亞伯嘅子女眼中都係只有錢,根本冇諗過亞伯嘅感受和感情需要,佢一大把年紀都係想人服侍周到,呢啲冇錢根本發夢都唔會有。
子女偷偷轉左父親嘅錢之後就斷絕來往,完全唔理亞伯,真係冇問題?

洋蔥頭媽咪    發表於 24-5-6 20:57

男爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-6 21:03
一樣還一樣 ,始終啲錢係阿伯嘅,個女轉走曬但完全唔聽個老豆電話,唔理佢, 其實講得衰啲仔女都一樣係貪 ...

相同睇法

男爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-7 08:12
好多人假設咗老豆如果真係畀人呃後,仔女就一定會照顧返佢,你哋肯定? 唔好諗得咁完美 ,如果阿伯真係被 ...

仔女將會用以防再次被騙為理由,唔會俾返錢亞伯啦⋯⋯
依家嗰個局面,仔女都已經做得咁絕了,相信亞伯會打官司追討,但能不能成功追討呢?

男爵府

ballonbb 發表於 24-5-7 08:46
5個仔女本應無想着拎舊錢.因為D錢係比阿伯放銀行食息做生活費. 點知個老豆臨老入花叢.短時間比咁多錢個大陸 ...

5個仔女唔係唔想拎舊錢,而係本來覺得穩穩陣陣所有錢都係佢哋繼承啦,點知半途殺出個程咬金

男爵府

capricornbb 發表於 24-5-7 09:01
其實重點係新大媽在位,個阿伯要大媽唔要仔女,仔女睇唔過眼反晒面,無可口非
...

睇亞伯說辭,件事應該係仔女擅自轉哂所有錢兼拒絕接觸,粗口問候,亞伯才揀大媽唔要仔女㗎。我估亞伯呢本意都唔係想將所有家產俾大媽老婆,係仔女處理得差。

男爵府

aidan08 發表於 24-5-7 09:15
仔女無接受訪問,其實點解會五個一齊咁對個老豆,觀眾真係唔知。睇返阿伯自己講,大媽未出現前,仔女對佢 ...

嗰九年冇借口郁,邊個夠膽郁,其中任何一個仔女郁,勢必導致父子兄弟姐妹反目成仇。
依家有個共同敵人過嚟瓜分佢哋認為理所當然嘅家產,梗係連成一線對付外敵先啦⋯⋯
好想知佢哋私底下分咗未,還是暫時替亞伯保管

男爵府

capricornbb 發表於 24-5-7 09:21
但大媽唔駛一個月已氹掂阿伯科30萬買名貴用品、上床、2個月註冊結婚、到現在都未夠4、5個月,就話要100萬 ...

其實唔知點處理先叫好,假設一下,應該會係亞伯決定結婚時,開誠布公要求處理好家產先,找到大家滿意嘅方案。

其實咁佢哋家庭又唔算美滿,人人美滿,偏偏亞伯唔美滿,先至想搵個伴侶沉咗船啦

男爵府

洋蔥頭媽咪 發表於 24-5-7 09:42
唔好忘記,啲錢本來就係阿伯嘅,就算係媽生前同阿伯積蓄,都係佢兩公婆嘅事,佢真係有權唔留比仔女。

至 ...

呢個方法幾好!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊